Παιχνίδια Εξουσίας

Μεγάλο ερώτημα: Πού θα πάνε οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία;

Στόχος είναι έως το τέλος του χρόνου να έχουν αποχωρήσει όλοι, ώστε να αποσυμφορηθούν οι δομές των νησιών του Αιγαίου.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει το πού θα πάνε οι πρόσφυγες που αποχωρούν από τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα του προγράμματος «Εστία», καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόνοια για την επόμενη ημέρα.

Η αποχώρηση ξεκίνησε ήδη από χθες, 1η Ιουνίου, θα γίνει σταδιακά και αφορά 11.237 πρόσφυγες, ενώ εξαιρούνται οι γυναίκες που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και οι πάσχοντες από βαριά νοσήματα.

Υπενθυμίζεται –αν και μάλλον πέρασε απαρατήρητο- πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, έχει δηλώσει στην «Καθημερινή» πως τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες θα κλείσουν έως το τέλος του χρόνου, καθώς το 60% των αποφάσεων ασύλου σε 40.000 άτομα θα είναι θετικές, ενώ από τις δομές θα αποχωρήσουν και όσοι λάβουν αρνητική απάντηση. Τελικός στόχος φέρεται να είναι η αποχώρηση έως το τέλος του έτους πάνω από 50.000 προσφύγων και μεταναστών, ώστε να υπάρχου θέσεις για την αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά.

Το μείζον, ωστόσο, είναι πως δεν υπάρχει σχέδιο για το πού θα πάνε όσοι αποχωρήσουν από το πρόγραμμα. Το πιθανότερο είναι πολλοί εξ αυτών να καταφύγουν σε πλατείες, με τους προφανείς κινδύνους, πολύ περισσότερο σε περίοδο κορονοϊού.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν επεισόδια, εάν κάποιοι εξ αυτών αρνηθούν να αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία και τα διαμερίσματα που τους φιλοξενούν –κάποιους εξ αυτών, για να είμαστε σοβαροί, ακόμα και τρία χρόνια!

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Στα Ηνωμένα Έθνη φέρνει η Αθήνα το θέμα της νέας τουρκικής πρόκλησης
Νταλάρας: Δεν ήθελα να γίνω αυτό που έγινα, δεν μπορώ να υποστηρίξω το μεγάλο όνομα «Νταλάρα»
Chevron Right