Παιχνίδια Εξουσίας

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα μάτια μας-Να σταματήσει η υπονόμευσή του!

Κάποιοι θα ήθελαν ακόμα και τη …διάσπασή του!

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία: Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, λόγω της χαμηλής δημοτικότητάς του στο νησί αλλά και τη χαμηλών προσδοκιών του επίσκεψή του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση Ελπιδοφόρου, συσπειρώνοντας τη δεξιά βάση του και ικανοποιώντας τους «σκληρούς» της ομογένειας.

Το ίδιο και ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που με τα πίσω μπρος στο εάν θα συναντηθεί ή όχι με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής θύμισε το γνωστό ανέκδοτο με την κυρία που μαδάει τη μαργαρίτα: «Με αγαπάει, δεν με αγαπάει, με αγαπάει και …περισσεύει και ένα»!

Η εκμετάλλευση της υπόθεσης Ελπιδοφόρου, όμως, πληγώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς ρίχνει νερό στο μύλο ακόμα και εκείνων –ευτυχώς λίγων ακόμα- που βλέπουν για γεωπολιτικούς λόγους αλλά και με κριτήριο τα «περί …πάρτη» τους ως «λύση» των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Φανάρι ακόμα και τη διάσπαση της Ορθοδοξίας! Εκείνων, δηλαδή, που επιδιώκουν να φύγει το Φανάρι από την Κωνσταντινούπολη, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που του προκαλεί ο στενός κλοιός της Τουρκίας, αλλά και να διασπαστεί το Πατριαρχείο, στο Ανατολικό και το Δυτικό, ώστε να εκλείψουν –όπως πιστεύουν- και τα προβλήματα με τη Ρωσία! Ναι, δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι (κυρίως εκτός της χώρας, αλλά και εντός αυτής) που θεωρούν τα «παραπάνω» ως «λύση» και ως θετική εξέλιξη για την Ορθοδοξία!

Νερό στο μύλο αυτών έριξαν τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ήταν απαράδεκτες και δεν έπρεπε να παρασύρουν τους δυο ηγέτες η στάση «σκληρών» της ομογένειας. Όπως δεν έπρεπε να έχουν στραμμένα στη δεξιά βάση της παράταξής τους τα μάτια τους, εκμεταλλευόμενοι θέματα που μόνο κακό κάνουν στη χώρα.

ΥΓ1: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν γνώστης της παρουσίας του κκ Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση για το Τουρκικό Σπίτι και είχε δώσει την έγκρισή του.

ΥΓ2: Μα και ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Τατάρ-υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες…

ΥΓ3: Γνωρίζουν ορισμένοι τι σημαίνει «Οικουμενικό Πατριαρχείο»; Και ότι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ελληνικό;

ΥΓ4: Τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέμα στο εσωτερικό του Πατριαρχείου και τον τρόπο που διεξάγεται στο παρασκήνιο η διαμάχη για τη διαδοχή Βαρθολομαίου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση!

ΥΓ5: Έχει δίκιο ο Γιώργος Λακόπουλος σε εκείνα που γράφει για κάποιους (λίγους;) της ομογένειας, που αντί να δίνουν στη χώρα κοιτάζουν πώς θα πάρουν από αυτή!

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Λακόπουλος: O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα νικήσει τον Μητσοτάκη, όταν νικήσει τον εαυτό του
Άγριες Μέλισσες: Ξεκινάνε τη Δευτέρα με ένα ακραίο γεγονός
Chevron Right