Παιχνίδια Εξουσίας

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί φτάνουν τα άκρα τη σύγκρουση με την Κίνα μήπως και αυξήσουν τα ποσοστά τους!

Για τον ίδιο λόγο έγινε η επίθεση και κατά του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν… συγκινεί τους Αμερικανούς και δεν αρκεί για τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο αγώνας που δίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους είναι ασφαλώς ένας από τους λόγους της αύξησης της πίεσης στην (ανταγωνίστρια) Κίνα μέσω της Ταϊβάν και της επίσκεψης Πελόζι στην Ταϊπέι.

Δεν είναι ο μόνος.

Στις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Νοέμβριο, ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί κινδυνεύουν με μεγάλη ήττα από τους Ρεπουμπλικάνους, μια ήττα που θα καταστήσει την προεδρία στο δεύτερο ήμισυ της θητείας της παρούσας κυβέρνησης «κουτσή πάπια» – να μην μπορεί, δηλαδή, να λαμβάνει μεγάλες αποφάσεις!

Οι Δημοκρατικοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα, ακολουθούν μια τακτική που «αποδίδει» στο εσωτερικό τους – την ακολούθησαν, άλλωστε, και οι Ρεπουμπλικάνοι – τη διεξαγωγή ενός πολέμου, ώστε να συσπειρώσουν γύρω τους τους Αμερικανούς!

Όσο, όμως, και αν δεν το πιστεύετε, για τους Αμερικανούς ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας… δευτερεύον πόλεμος, δεν… συγκινεί! «Σιγά τον πόλεμο, δεν κινδυνεύουμε εμείς από τα όσα γίνονται στην Ουκρανία» – πιστεύει ένας μέσος αμερικάνος και, σίγουρα, οι ψηφοφόροι εκείνοι που θα κρίνουν τις κάλπες του Νοεμβρίου. Και, όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε, αν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν κρίνει ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα τις κρίνουν οι συγκρούσεις στην Συρία και τη Λιβύη.

Τι είναι εκείνο που φοβούνται οι Αμερικανοί; Την Κίνα και την Αλ Κάιντα. Έτσι, ο Μπάιντεν αποφάσισε (υπό την πίεση της ακραίας πτέρυγας του κόμματός του) να αυξήσει στα ύψη την ένταση  με την Κίνα, αλλά και να οργανώσει την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αλ Ζαουάχρι. («Λεπτομέρεια»: Ο Αλ Ζαουάχρι κρυβόταν στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν, για την εξόντωση των οποίων και τις «ιδέες της ελευθερίας» οι Αμερικανοί έκαναν και έναν και δυο πολέμους και όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Καμπούλ τους παρέδωσαν την εξουσία της χώρας! Εδώ «ξεχάστηκαν» οι «αξίες του ελεύθερου κόσμου»!).

Τώρα, θα αποδώσει η τακτική αυτή του Μπάιντεν; Προς το  παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο – ελπίζουμε απλώς αυτό να μην οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές για την παγκόσμια ειρήνη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 4 τραυματίες από πτώση κεραυνού κοντά στον Λευκό Οίκο
«Α, ρε Λαυρέντη...»
Chevron Right