Παιχνίδια Εξουσίας

Οι καταγγελίες του «Φιλελεύθερου» για «έγκλημα σε Λύκειο των βορείων προαστίων» και η σιωπή των αρμοδίων

Πρόκειται για Λύκειο «που βγάζει υπουργούς, ακόμα και πρωθυπουργούς». Τι ανέφερε ο «Μινώταυρος».

 

Το θέμα υπήρξε στην πρώτη σελίδα του «Φιλελεύθερου» του περασμένου Σαββάτου, με τον τίτλο «Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ-Βαριές σκιές έπειτα από καταγγελίες για σκάνδαλο σε σχολείο των βορείων προαστίων».

Στη σελίδα του, ο «Μινώταυρος» -οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται για τον εκδότη της εφημερίδας, τον εξαίρετο δημοσιογράφο Θανάση Μαυρίδη- ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ένα έγκλημα, ένα πλούσιο σχολείο, ισχυρά πολιτικά πρόσωπα, ιστορίες συγκάλυψης. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι να προσφέρουμε ένα λαϊκό ανάγνωσμα. Δυστυχώς, πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση. Αρκεί να σκεφτείτε ότι οι φερόμενοι ως δράστες του (των) περιστατικού(-ών) μπορεί να είναι αύριο υπουργοί, που διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου. Όπως γίνεται και με άλλους διάσημους αποφοίτους αυτών των διάσημων σχολείων. Σκεφτείτε ακόμη την πιθανότητα να υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που να έχουν εμπλακεί σε μια υπόθεση συγκάλυψης, με αντικειμενικό στόχο την προστασία του «καλού» ονόματος του σχολείου…».

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας», επειδή το θέμα είναι σοβαρό και αφορά εφήβους, περίμενε σχεδόν μια εβδομάδα, προκειμένου να δει εάν θα υπάρξει μια ευαισθητοποίηση από το υπουργείο Παιδείας ή, έστω, από άλλους αρμοδίως, όπως η διεύθυνση του συγκεκριμένου Λυκείου (όλοι καταλαβαίνουμε για ποιο πρόκειται, είναι σαν να λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια). Επικοινωνήσαμε, μάλιστα, με τον «Μινώταυρο» του «Φιλελεύθερου», κανείς αρμόδιος δεν τον ρώτησε καν σε τι αναφερόταν!

Τα ερωτήματα, ωστόσο, παραμένουν αμείλικτα: Μιλάμε για καταγγελία για βιασμό ενός κοριτσιού. Μιλάμε για το δεύτερο κρούσμα μέσα σε έξι μήνες. Μπορεί να υπάρχει σιωπή από την αρμόδια υπουργό και κυρίως να μην υπάρχει πραγματική έρευνα; Να επιχειρείται «κουκούλωμα»; Μπορεί να προέχει «το καλό όνομα» του Λυκείου αυτού από τις ευαίσθητες ψυχές εφήβων;

Κάθε εξήγηση δεκτή. Αλλά ας δοθεί επισήμως!

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
MasterChef: Οι πρώτες δηλώσεις του νικητή Σταύρου Βαρθαλίτη
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης 18/06
Chevron Right