Δημοσιογράφος παρακολουθείται με «νόμιμο» τρόπο από την ΕΥΠ και με παράνομο τρόπο από το λογισμικό Predator, που βάσει των ανακοινώσεων της ιστοσελίδας που το εμπορεύεται στη χώρα μας πουλιέται μόνο σε κυβερνήσεις!
Παράλληλα παρακολουθείται το τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου κόμματος της Βουλής, ο οποίος προφανώς καθημερινά μιλάει με δημοσιογράφους και εκδότες.
Την ίδια στιγμή δημοσιεύονται οι πληροφορίες που δεν διαψεύδονται ότι παρακολουθούνται «νομίμως» (!) 7-8 ακόμη πολιτικοί και ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διάψευση!
Η Ένωση Συντακτών, κατά τη γνώμη του γράφοντος, πρέπει να αναλάβει πιο έντονες πρωτοβουλίες στο θέμα δημοκρατίας που ταλανίζει τη χώρα μας.
Να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό (όχι με εκπρόσωπό του) και να ζητήσει ρητή διαβεβαίωση –αν μπορεί να δοθεί και να είναι αλήθεια- ότι άλλος δημοσιογράφος, πλην του Θανάση Κουκάκη, δεν παρακολουθείται από την ΕΥΠ. Να κινήσουμε γη και ουρανό να πληροφορηθούμε το λόγο που παρακολουθούνταν ο συνάδελφός μας «νομίμως»- και προφανώς ήταν και ο λόγος που παρακολουθούνταν και …παρανόμως! Να καταθέσουμε προτάσεις σια τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.
Η ΕΣΗΕΑ, κατά τη γνώμη του γράφοντος, είναι (ή θα πρέπει να είναι) πρωτίστως ένα πνευματικό σωματείο, παράλληλα βεβαίως με τη διεκδίκηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.
Το γεγονός ότι η χώρα κατατάσσεται στην 108η θέση ως προς την ελευθερία του Τύπου, αφορά και εμάς!
Πρωτίστως εμάς! Δεν μηδενίζουμε τις παρεμβάσεις που κάναμε, μπορούμε όμως πολύ περισσότερα!