Opinions

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Με εντολή Μητσοτάκη»

Επειδή όλα δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά πίσω από τα νούμερα που επεξεργάζεται το επιτελικό κράτος εξαρτώνται ζωές, ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Κυριακής θα πρέπει να πάρει επάνω του τον νέο πτωχευτικό κώδικα του κ. Σταϊκούρα 

Το επικοινωνιακό πεδίο της μάχης ήταν χαμένο για αρκετά χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία. Η παρουσία της φυσιογνωμίας του γειωμένου Αλέξη Τσίπρα σαν πόλος έλξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα πρόβλημα που για χρόνια τους είχε βάλει δύσκολα, καθώς δεν υπήρχε προσωπικότητα από την μεριά της που να μπορούσε να σταθεί απέναντι του. Μετά από αρκετή αναζήτηση λοιπόν, το τότε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο εξής συμπέρασμα:  Ό,τι δεν μπορείς να βρεις, το δημιουργείς.

Στο διάστημα που η Νέα Δημοκρατία ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, τα πράγματα ήταν εύκολα. Μια ενιαία γραμμή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο κύριος εκφραστής της τότε διμέτωπης επικοινωνιακής πολιτικής που στο ένα χέρι κρατούσε την κριτική της κυβερνητικής πολιτικής, και στο άλλο την ανάδειξη του «αντιΣΥΡΙΖΑ» μετώπου στο οποίο περίοπτη θέση είχε η αποδόμηση της εικόνας του Αλέξη Τσίπρα. Στην πορεία όμως έγινε πιο περίπλοκο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αφού για πρώτη φορά το συλλογικό κέρδος θα προέκυπτε  από επικοινωνιακή διόρθωση κυβερνητικών λαθών προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια διαδικασία δηλαδή από την οποία  η πολιτική υπεραξία του Πρωθυπουργού θα δημιουργούνταν εις βάρος κυβερνητικών στελεχών, τα οποία θα έμεναν ξεκρέμαστα.

«Με εντολή Μητσοτάκη» λοιπόν βρέθηκαν έκθετοι ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς στο θέμα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα. Μια απόφαση που προέκυψε από την επιστημονική επιτροπή, για την οποία υπήρξαν ψίθυροι πιέσεων από συγκεκριμένες ΠΑΕ. Όταν η κοινή γνώμη αντέδρασε στη βάση της λογικής, καθώς η απόφαση λήφθηκε σε μια περίοδο στην οποία τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά, ήρθε ο Πρωθυπουργός να ακυρώσει την απόφαση ώστε να κατευνάσει τα πνεύματα και να προσφέρει στο προφίλ ενός ηγέτη που αφουγκράζεται τον λαό του.

«Με εντολή Μητσοτάκη» μπήκε τέλος στο πρόγραμμα των «σκόιλελικίκου» voucherτου Γιάννη Βρούτση, ο οποίος μέχρι και μια ημέρα πριν διερρήγνυε τα ιμάτιά του στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και στη Βουλή.

«Με εντολή Μητσοτάκη» πάγωσε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή, αφήνοντας τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Τασούλα έρμαιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών αλλά και των τηλεοπτικών πάνελ.

«Με εντολή Μητσοτάκη» αποσύρθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Λέσβο και την Χίο, φέρνοντας υπόλογους τον  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τον  Νότη Μηταράκη, που είχαν την ιδέα να χορτάσουν ξύλο τους κατοίκους των νησιών που αντιδρούσαν στην αλλοπρόσαλλη και χωρίς καμία λογική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Επειδή όμως όλα δεν είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά πίσω από τα νούμερα που επεξεργάζεται το επιτελικό κράτος εξαρτώνται ζωές, ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της Κυριακής θα πρέπει να πάρει επάνω του τον νέο πτωχευτικό κώδικα του κ. Σταϊκούρα μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Θα πρέπει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό, τον λόγο για τον οποίο «με εντολή Μητσοτάκη» οι τράπεζες θα έχουν δικαίωμα να του πάρουν το σπίτι. Του εύχομαι καλή τύχη.

(Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου υου ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπιονίκης)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος - Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες
Γιώργος Καπόπουλος: Ναβαρίνο, Κριμαία, Αντάντ…
Chevron Right