Opinions

Κώστας Ζαχαριάδης: Επέτειος Πολυτεχνείου – Ζωντανή στη συλλογική μνήμη

Μέρες τώρα η Κυβέρνηση και ορισμένοι ακροδεξιοί Βουλευτές της (με προεξάρχοντα τον Μπογδάνο), σε συνεργασία και συνεννόηση προφανώς με τον αρχισερίφη Χρυσοχοΐδη σηκώνουν την σκόνη της απαγόρευσης της πορείας ως άλλη μια μάχη εναντίον των «ανεύθυνων» νέων προοδευτικών αριστερών.

Μάχη εναντίον της πολιτικής υποκρισίας , του αυταρχισμού, της παραπλάνησης για πολιτικό όφελος, είναι αυτή που τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ ΜΕΡΑ25, δυστυχώς χωρίς πάλι το ΚΙΝΑΛ), δίνουν εναντίον της κυβέρνησης και της λογικής της για τον φετινό εορτασμό της 17 Νοέμβρη.

Μέρες τώρα η Κυβέρνηση και ορισμένοι ακροδεξιοί Βουλευτές της (με προεξάρχοντα τον Μπογδάνο), σε συνεργασία και συνεννόηση προφανώς με τον αρχισερίφη Χρυσοχοΐδη σηκώνουν την σκόνη της απαγόρευσης της πορείας ως άλλη μια μάχη εναντίον των «ανεύθυνων» νέων προοδευτικών αριστερών. Απαγόρευση σε ολόκληρη τη χώρα και για 4 ημέρες.!!! Απαγόρευση άλλωστε που υιοθέτησε και εξήγγειλε στην Βουλή ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης.

Η πραγματική μάχη όμως της κυβέρνησης είναι εναντίον του ίδιου του κακού της εαυτού και της πραγματικότητας που όλοι οι Έλληνες βιώνουμε.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο τόσο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας, προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας. Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας βάζει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο αυταρχισμού. Προκαλεί τους δημοκράτες πολίτες, βιάζει την ιστορική μνήμη, πυροδοτεί εντάσεις, με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος της πανδημίας, έτσι έκανε και με τα δικαιώματα των εργαζομένων έτσι έκανε ακόμη και με το φιάσκο Μπακογιάννη στον μεγάλο περίπατο και αυτός στην πράξη για την πανδημία στήθηκε.

Η φετινή επέτειος μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι το ίδιο σημαντική, όπως όλες όσες προηγήθηκαν και όσες θα ακολουθήσουν. Είναι το σύμβολο και ένα από τα ορόσημα της σύγχρονης και λειτουργούσας για πρώτη φορά στην ιστορία της, Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με την πλάτη στον τοίχο λόγω των διαδοχικών λαθών και παραλείψεών της, επιχειρεί να θολώσει τα όρια μεταξύ προστασίας της Δημόσιας Υγείας και σεβασμού του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα οποία η κυβέρνηση βάζει στο ίδιο καλάθι, με τρόπο που προσβάλει διατάξεις του Συντάγματος.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση απομονώνει και περιθωριοποιεί τα συλλογικά κοινωνικά αιτήματα, πρωτίστως στο πεδίο της υγείας, της παιδείας και της εργασίας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστιων διαστάσεων υγειονομική κρίση, στην οποία η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, φοβική με τον λαό και τις ανάγκες του ασυνάρτητη στις αποφάσεις της, τρομοκρατημένη.

Όταν πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες Έλληνες και δεν έχεις την πολιτική βούληση και γενναιότητα να συγκαλέσεις Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να ζητήσεις συναίνεση τότε περνάς στην άλλη πλευρά, «απαγορεύεις και διατάσεις».

(Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών στη Β1 εκλογική Περιφέρεια, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ)

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου
Tάσος Γαϊτάνης: Μέσα σε λίγους μήνες το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί όσο ποτέ στο παρελθόν
Chevron Right