Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα 7/4 το Καλάθι του Πάσχα στο οποίο, συνοπτικά, θα περιλαμβάνεται ό,τι είναι απαραίτητο για το εορταστικό τραπέζι.
Το μέτρο θα είναι σε ισχύ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. Αντίθετα με αυτό φέτος δεν θα εφαρμοστεί το καλάθι του νονού αφού θεωρήθηκε ότι οι τιμές στα παιχνίδια έχουν συγκρατηθεί.
Όσον αφορά το Καλάθι του Πάσχα σε αυτό περιλαμβάνονται:
- Αρνί
- Κατσίκι
- Τσουρέκι
- Πασχαλινά σοκολατένια αυγά
- Σοκολατοειδή
Στα ύψη οι τιμές σε αμνοερίφια και σοκολατένια αυγά
Τα αμνοερίφια και τα σοκολατένια αυγά βάζουν «φωτιά» στο εορταστικό τραπέζι αφού σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, φέτος το αρνί και το κατσίκι θα κοστίσει στα κρεοπωλεία της περιφέρειας μέχρι 15 ευρώ και 50 λεπτά το κιλό, δηλαδή ακριβότερο από πέρσι κατά ένα ευρώ, στα κρεοπωλεία της Αττικής μέχρι και 16, από 15 ευρώ το κιλό πέρσι και στη Βαρβάκειο μέχρι 15 από 13 ευρώ το κιλό πέρσι.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Κρεοπωλών, οι τιμές των αμνοεριφίων διαμορφώνονται… στο «δρόμο» αφού ο κτηνοτρόφος πουλά 8 ευρώ το κιλό στον έμπορο, ο οποίος το διαθέτει στον κρεοπώλη προς 10 ευρώ το κιλό. Ο τελευταίος θα πουλήσει στον πελάτη αρνί και κατσίκι μέχρι 16 ευρώ το κιλό.
Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως μετά από σύσκεψη των κρεοπωλών με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας που θα εντατικοποιηθούν μέχρι το Πάσχα.
Τέλος, αυξήσεις 50% αναμένονται στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, λόγω των αυξήσεων στην τιμή του κακάο διεθνώς.