Οικονομία

Αυξήσεις 13% ως 20% στις Ένοπλες Δυνάμεις – Το νέο μισθολόγιο ανακοινώνει ο Δένδιας

Σε τρεις δόσεις θα δοθούν οι αυξήσεις στους στρατιωτικούς.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα ανακοινώσει αύξηση μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ / ΕUROKINISSI

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσει το πρωί της Παρασκευής (27/3) ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας.

Τη μισθολογική ενίσχυση για τους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων ουσιαστικά προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα την Πέμπτη (27/3), με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, λίγο μετά το τέλος της διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για το Ουκρανικό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να ανακοινώσει τις αυξήσεις στους μισθούς των στρατιωτικών, οι οποίες θα κυμαίνονται από 13%-20% και οι οποίες θα γίνουν σε τρεις δόσεις.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επιπλέον  χρήματα που θα δουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων θα φτάνει μίνιμουμ τα 1.182 ευρώ -μεικτά- ετησίως.

Ειδικότερα προβλέπεται:

  • Την 1η Απριλίου, μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, να δοθούν τα πρώτα 30 ευρώ.
  • Την 1η Ιουλίου να δοθεί επίδομα επικινδυνότητας 100 ευρώ.
  • Την 1η Οκτωβρίου να πιστωθεί στους λογαριασμούς των στρατιωτικών ακόμη μεγαλύτερο ποσό.

Μητσοτάκης: Έρχεται αύξηση μισθών στους ένστολους

Υπενθυμίζεται ότι από το Παρίσι ο πρωθυπουργός πως στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, αναφορικά με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, «θα παρουσιάσουμε το νέο μισθολόγιο και το νέο βαθμολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι αυτό που μπορεί να πει στην παρούσα φάση, είναι ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει αποφασιστεί να υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις αποδοχών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται από τις εξοικονομήσεις που έγιναν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της νέας δομής.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί μόνο να αγοράζουμε τα πιο σύγχρονα όπλα, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αμείβονται κατάλληλα έτσι, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά στις τάξεις τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Άγιος Έρωτας Chevron Left
Άγιος Έρωτας spoiler: Η Χλόη αποφασισμένη για όλα - Επόμενα επεισόδια 31/3-3/4
Στο νοσοκομείο ο Βασιλιάς Κάρολος - Ακύρωσε το πρόγραμμά του
Βασιλιάς Κάρολος Chevron Right