Οικονομία

Ακρίβεια: Η Ελλάδα δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ευρωζώνη

Μόνο πάνω από τη Μάλτα η Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων στην ευρωζώνη σύμφωνα με τη Eurostat.

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat, καταγράφοντας και πάλι αύξηση (0,9 της μονάδας).

Η Ελλάδα για 7ο συνεχόμενο μήνα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρος της ευρωζώνης (2,4%) και στον γενικό δείκτη κατατάσσεται 7η από το τέλος.

Σε ό,τι αφορά στον τομέα των τροφίμων η χώρα αναδεικνύεται στη 2η χειρότερη θέση, πίσω από τη Μάλτα. Στον γενικό δείκτη η χώρα κατατάσσεται 7η από το τέλος. Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα διαμορφώθηκε στο 5,3% (από 5,4% τον Μάρτιο), ενώ στη Μάλτα ήταν 5,9% (από 6,2% τον Μάρτιο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιου, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στα τρόφιμα σε ετήσια βάση σημειώθηκαν στο ελαιόλαδο (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρια (10,6%) και στο ρύζι (8,5%), ενώ κατά 12,5% αυξήθηκαν οι τιμές των μεταλλικών νερών – αναψυκτικών και χυμών τροφίμων.

Capture-19_4b22d.png

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Μακρόν ανοίγει «παράθυρο» στον Πούτιν - Πρόσκληση στη Ρωσία για τους εορτασμούς των 80 ετών από τη «D-Day» της Νορμανδίας
Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Πού στρέφονται οι έρευνες - Τι προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ
Chevron Right