Οικονομία

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις τιμών στα σουβλάκια

Αυξήσεις έως και 15% στα σουβλάκια από την 1η Μαΐου σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, επικαλούμενοι τις αυξήσεις στην τιμή των κρεάτων.

Αυξήσεις έως και 15% στα σουβλάκια από την 1η Μαΐου σχεδιάζουν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, επικαλούμενοι τις αυξήσεις στην τιμή των κρεάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών ανακοίνωσαν ότι πλέον δεν μπορούν να απορροφήσουν την αύξηση του 30% στο κόστος των κρεάτων και θα μοιράσουν, μερικώς, τη «χασούρα» με τον καταναλωτή.

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία που είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».

Ο κ. Πολύζος προσέθεσε ότι οι καταναλωτές δεν θα στεναχωρηθούν από την αύξηση στο σουβλάκι και στο τυλιχτό, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, απουσία συλλογικού οργάνου δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του κλάδου για τις τιμές στα σουβλάκια.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Eurovision 2019: Ο Roger Waters των Pink Floyd καλεί την Κ. Ντούσκα να μην κατέβει στο διαγωνισμό
Σχέδιο Πυθία: Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ανύπαρκτη υπόθεση
Chevron Right