Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προβλέπεται η σύνδεση του ύψους του δηλωμένου εισοδήματος του οφειλέτη με το ποσό που θα καταβάλλει ετησίως στην εφορία για την εξυπηρέτηση της οφειλής.
Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή, το βασικό σενάριο προβλέπει τη θέσπιση των 120 δόσεων χωρίς εισοδηματικό κριτήριο για τους οφειλέτες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, προβλέπεται συντελεστής αποπληρωμής της οφειλής με βάση το εισόδημα για τους οφειλέτες που έχουν υψηλότερο εισόδημα από 12.000 ευρώ. Ο συντελεστής αυτός θα κυμαίνεται από 5% έως 40%. Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα μπορεί να αποπληρώσει το 5% του εισοδήματός του για την οφειλή του, ήτοι 750 ευρώ κάθε χρόνο ή 62,5 ευρώ ανά μήνα.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπάρξει ελάχιστη δόση της τάξης των 20 ευρώ, ενώ ο αριθμός των δόσεων θα μπορεί να κυμαίνεται από 18 έως 120
Την ίδια ώρα, το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι 5% και υπάρχει η σκέψη για χαμηλότερο επιτόκιο σε όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ
Αξίζει δε να σημειωθεί πως στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και το τέλος του 2018 και προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση θα είναι να έχουν εξοφληθεί ή ρυθμιστεί οι φορολογικές οφειλές του 2019.
Φυσικά, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ρυθμίσεις χρεών η αίτηση για τη ρύθμιση θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.