Οικονομία

Στην Αθήνα σήμερα οι επικεφαλής των θεσμών

Αρχίζουν σήμερα οι επαφές των κυβερνητικών στελεχών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, για την 3η αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη και πραγματοποιούνται στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα θέματα που θα βρεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων σύμφωνα με πληροφορίες είναι:

-Τα θετικά μέτρα του 1 δισ. που θα ανακοινώσει τα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα του 2019, το οποίο το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι θα ανέλθει στο 4,1% έναντι αρχικής πρόβλεψης για 3,6%.

-Οι ρυθμίσεις χρεών σε έως 120 δόσεις που θα κατατεθούν σήμερα στη Βουλή και αφορούν φορολογούμενους με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και ΟΤΑ. Οι θεσμοί ήταν από την αρχή αντίθετοι υποστηρίζοντας ότι τις ρυθμίσεις προκαλείται ζημία στην «κουλτούρα πληρωμής».

–Προαπαιτούμενα που άπτονται της 3η αξιολόγησης, όπως η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εθνικό Λαχείο 2019: Σήμερα η Γ' κλήρωση για την έκδοση 243
Πότε ανοίγει η αίτηση για τις 120 δόσεις - Παίρνουν σύνταξη 80.000 εγκλωβισμένοι
Chevron Right