Ο λόγος δεν είναι άλλος από το να υπάρχουν οι αυτοματοποιημένοι «κόφτες» και ο άμεσος ηλεκτρονικός έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και όχι με «χειροκίνητο» τρόπο.
Τις ημέρες που προηγήθηκαν, οι Θεσμοί ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση του νέου ενιαίου πτωχευτικού πλαισίου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1/1/2020. Δεδομένου ότι οι διατάξεις του ν. 4605/2019 θα διατηρηθούν εν ισχύι έως το τέλος του έτους, οι Θεσμοί κάλεσαν το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σύντομα στην κατάρτιση του νέου πλαισίου, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για να εξεταστεί και να εγκριθεί από τους θεσμούς.
Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τόνισε ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει και θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο, προκειμένου οι τελικές τους διατάξεις να είναι έτοιμες έως το φθινόπωρο.
Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα συστήσει και ομάδα εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, οι οποίες αυτή τη στιγμή αριθμούν περισσότερες από 130.000. Η παρακολούθηση αυτή θα γίνεται μέσα από μια άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα καταχωρούνται το ιστορικό και η εξέλιξη των υποθέσεων που είναι σε αναμονή ή τελεσιδικούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας θα συσταθεί ομάδα εργασίας, ενώ η ολοκλήρωση της πλατφόρμας τοποθετείται για τον Δεκέμβριο του 2019.