Ήδη στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπεται μεταξύ άλλων και η χρέωση κάθε οφειλέτη σε συγκεκριμένο υπάλληλο της εισπρακτικής υπηρεσίας, που σημαίνει ότι κάθε οφειλέτης θα αποκτήσει τον «προσωπικό» του φοροκυνηγό.
Το πογκρόμ κατά των οφειλετών θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων και όσοι μείνουν έξω θα υποστούν τις συνέπειες. Σημειώνεται ότι με βάση το νομοσχέδιο η προθεσμία για την ένταξη στη ρύθμιση λήγει στις 26 Ιουνίου, που σημαίνει ότι από τις αρχές Ιουλίου θα αρχίσει το ξεσκόνισμα των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών.
Η Εφορία θα αναζητεί περιουσιακά στοιχεία και πληροφορίες εκτός από το taxis, σε Κτηματολόγιο, ασφάλειες, τράπεζες, συμβολαιογράφους, το ΓΕΜΗ (μητρώο Α.Ε. & Ε.Π.Ε.) κ.λπ.
Παράλληλα δρομολογείται και το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την παρακολούθηση, διαχείριση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το σύστημα αυτό θα παρακολουθεί την οφειλή από τη γέννηση έως την είσπραξή της ή την ρύθμιση και τα μέτρα που θα λαμβάνονται για το σκοπό αυτό.