Οικονομία

Σταϊκούρας: Το πακέτο με τα μέτρα στήριξης θα επαναληφθεί τον Μάιο, ίσως διευρυμένο

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι το πακέτο με μέτρα στήριξης της οικονομίας θα επαναληφθεί τον Μάιο και πως ενδέχεται να είναι διευρυμένο – «Πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα την κουλτούρα πληρωμών», συμπλήρωσε  

Θα υπάρξει μια ακόμα επανάληψη τον επόμενο μήνα του πακέτου των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω κορονοϊού -και ίσως αυτό θα είναι διευρυμένο- όπως δήλωσε σήμερα (στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι να επαναληφθεί μια ακόμη φορά και η «επιστρεπτέα προκαταβολή», μέσω της οποίας χορηγείται ρευστότητα από τον προϋπολογισμό σε επιχειρήσεις με 1- 500 εργαζόμενους. Σημειώνεται ότι, έως το βράδυ της Πέμπτης είχαν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα 54.360 επιχειρήσεις.

Ο υπουργός κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν πληγεί τα εισοδήματά τους από την πανδημία να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, λέγοντας ότι «πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα την κουλτούρα πληρωμών». Ανέφερε επίσης, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ένα κομμάτι φορολογουμένων ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις τους τον Μάρτιο και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Τέλος προανήγγειλε εκ νέου την ανακοίνωση εντός του Απριλίου στοχευμένων κλαδικών πολιτικών, οι οποίες θα αφορούν στις τουριστικές επιχειρήσεις, στην ενέργεια, στην ακτοπλοΐα, στις μεταφορές και στον πρωτογενή τομέα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κρήτη: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ νότια της Ιεράπετρας
Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση να παρατείνει τώρα την προστασία της α΄ κατοικίας»
Chevron Right