Οικονομία

Νέο Fuel Pass με περισσότερα λεφτά για καλοκαιρινές διακοπές

Η παραφιλολογία γύρω από το νέο επίδομα βενζίνης τελειώνει την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα ανακοινωθεί ο τρόπος και ο χρόνος για την επέκταση του επιδόματος και αν θα έχει τη μορφή του Fuel Pass.

Το επίδομα καυσίμων γνωστό ως «Fuel Pass», το οποίο δόθηκε στα τέλη του Απριλίου έχει «εξανεμιστεί», αλλά το ράλι στην τιμή της βενζίνης κα του πετρελαίου συνεχίζεται ακάθεκτο.

Είναι γνωστό πως στο «τραπέζι» των συζητήσεων, εδώ και καιρό, βρίσκεται το σενάριο περί επέκτασης του επιδόματος βενζίνης και για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, το κυβερνητικό επιτελείο κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι και χθες, όταν δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε η νέα παρέμβαση στα καύσιμα για τους επόμενους μήνες.

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις

Προς το παρόν γνωρίζουμε πως οι ανακοινώσεις για το νέο επίδομα καυσίμων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο.

Ενισχυμένο και με τρίμηνη διάρκεια

Αν και οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες, ωστόσο, έχουν γίνει γνωστά τρία στοιχεία, τα οποία φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».

Αρχικά, το ποσό της επιδότησης, το οποίο, όπως τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι ενισχυμένο.

Το δεύτερο είναι, πως το νέο πρόγραμμα θα ξεκινά από τον Ιούλιο και το τρίτο στοιχείο πως θα έχει τρίμηνη διάρκεια, δηλαδή για Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Στοιχεία που αποκάλυψε σήμερα ο υπ. Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Άγνωστη παραμένει προς το παρόν η μορφή που θα έχει η νέα επιδότηση για τα καύσιμα.

Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για την επιδότηση

Με βάση τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης δύο είναι οι λύσεις που εξετάζονται για την ακρίβεια στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να περάσει απευθείας στην αντλία, με επιδότηση 20-30 λεπτά το λίτρο και από την άλλη εξετάζεται να υπάρξει νέος γύρος αιτήσεων, επέκταση δηλαδή του Fuel Pass.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται από τα 30-50 ευρώ που ήταν η πρώτη επιδότηση, τα ποσά να φτάσουν τα 40-60 ευρώ, ενώ το όριο εισοδήματος των 30.000 ευρώ εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ «καθαρά». Ό,τι δηλαδή ισχύει και για το επίδομα ρεύματος.

Η επιδότηση βέβαια απευθείας στα πρατήρια, δηλαδή ουσιαστικά χαμηλότερη τιμή αμόλυβδης για όλους, δεν έχει φύγει από το τραπέζι, όμως είναι πιο ανέφικτο, αφού εκτιμάται ότι έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος.

Όλα δείχνουν, ωστόσο, πως προκρίνεται η λύση του Fuel Pass. Μάλιστα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα ανέφερε πως θα κινείται στη λογική της κάρτας καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κάρυστος: 70χρονος ξυλοκόπησε άγρια την κόρη του και την έστειλε στο νοσοκομείο
«Κλείδωσε» η αύξηση και στο ταξί - Ποια είναι η νέα ταρίφα
Chevron Right