Συγκεκριμένα για το Δεκέμβριο: «Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων-εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Οι επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων και για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής, υποχρεούνται να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.
Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής, αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή, οι απολύσεις είναι άκυρες».
Ωστόσο στο iEidiseis.gr φτάνουν μια σειρά από καταγγελίες εργαζομένων ότι δεν έλαβαν ακόμη το επίδομα 800 ευρώ για τις αναστολές Νοεμβρίου. Μάλιστα όπως αναφέρουν πρόκειται για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.
Κατά πληροφορίες η πληρωμή πρόκειται να ολοκληρωθεί το Σάββατο, ωστόσο το iEidiseis.gr παρακολουθεί στενά το θέμα.