Εντός ολίγων ορών θα γνωρίζουμε τα ακριβή στοιχεία για το νέο γύρο του Fuel Pass που ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο. Αν και το ποσό θα είναι αυξημένο, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο παραμένει σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας, όταν η βενζίνη αγγίζει τα 3 ευρώ στα νησιά και στα αστικά κέντρα οδεύει για ολοταχώς για 2,5 ευρώ.
- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ FUEL PASS 80 ΕΥΡΩ
Τα ποσά του Fuel Pass 2
Το πρώτο Fuel Pass που δόθηκε αφορούσε τους μήνες Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο και κυμαινόταν μεταξύ 30 με 50 ευρώ (ανάλογα με τον τόπο κατοικίας) και είχε δοθεί σε μορφή ψηφιακής κάρτας ή με κατάθεση στην τράπεζα.
Το δεύτερο Fuel Pass ανακοινώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εξής:
- Στα 80 ευρώ από τα 40 ευρώ για τα ΙΧ
- Στα 60 ευρώ από τα 30 ευρώ για τις μοτοσικλέτες
- Στα 100 ευρώ από 50 ευρώ για τα νησιά
Δεν αποσαφηνιστεί ωστόσο αν τα 80 ευρώ, πχ για τα ΙΧ, θα είναι με τα έξτρα 5 ευρώ για όσους επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Αν τελικά ναι -οι διευκρινίσεις θα γίνουν από τους αρμόδιους υπουργούς το μεσημέρι- τότε το ποσό για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα είναι στα 75 ευρώ.
Επιδότηση για το Diesel κίνησης
Παράλληλα θα δοθεί επιδότηση στην αντλία και για το diesel κίνησης, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη, κοντά στα 20 λεπτά το λίτρο, από 15 λεπτά που ήταν σήμερα.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, θα υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.
Διάρκεια Fuel Pass 2
Η διάρκεια του πακέτου θα είναι τρεις μήνες, δηλαδή από την 1η Ιουλίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Αυτό σημαίνει πως οι αιτήσεις, ίσως ανοίξουν τις επόμενες μέρες, προκειμένου να εξαργυρωθεί το ποσό από τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.
Πώς γινόταν η έκδοση του Fuel Pass
Οι δικαιούχοι του πρώτου κύκλου του Fuel Pass υπέβαλαν την αίτησή στην εφαρμογή στο gov.gr, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).
Ο αιτών συμπλήρωνε και επικαιροποιούσε τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επέλεγε ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτούνταν και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων γίνονταν στην ειδική εφαρμογή ΕΔΩ.
Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούσαν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
Οι αιτήσεις γίνονταν κλιμακωτά βάσει του λήγοντα αριθμού του ΑΦΜ τους.
Πώς γινόταν η καταβολή για το ποσό
H καταβολή του ποσού γινόταν μέσω δύο (2) μεθόδων:
- Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC – ανέπαφων συναλλαγών.
- Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
- Τo ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
- Alpha Bank
- Τράπεζα Πειραιώς
- Εθνική Τράπεζα
- Eurobank
- Viva
- Παγκρήτια Τράπεζα