Οικονομία

Ομόλογα: Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ

Συνεχίζεται η υποχώρηση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου, αγγίζοντας το ιστορικό χαμηλό του 1,57.

 

Στην αγορά καταγράφεται αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα η τιμή του ομολόγου να σημειώνει περαιτέρω άνοδο και η απόδοση του να υποχωρεί στο 1,57% από 1,61% που κυμαίνονταν χθες το απόγευμα.

Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου, η οποία κυμαινόταν πριν από λίγο στο 0,941% από 0,951% χθες.

Το θετικό κλίμα στην αγορά ενίσχυσαν οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκαραντ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου. Η αντικαταστάτρια του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ΑΕΠ, στον οποίον έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, πρέπει να επανεξεταστεί με μεγάλη προσοχή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μπόρις Τζόνσον σε Τζέρεμι Κόρμπιν: «Είσαι κότα»!
Εθνική: Νέα εθελουσία - Θα φύγει 1 στους 5 την επόμενη τριετία
Chevron Right