Οικονομία

Μεταβιβάσεις ακινήτων – αυτοκινήτων: Προσεχώς ηλεκτρονικά

Στα σκαριά είναι η ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων και αυτοκινήτων. Όσα ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Λελογισμένη είναι η κίνηση στην αγορά, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σημειώνοντας παράλληλα ότι Ακόμη, απαντώντας ο  εξετάζεται η δυνατότητα, οι μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και αυτοκινήτων να γίνονται ηλεκτρονικά..

Απαντώντας ο υπουργός, σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σημείωσε ότι καταγράφηκε αύξηση στα SMS κατά μέσο όρο 13% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την προπερασμένη. Σε ό,τι αφορά στην επιβολή «χρονόμετρου», μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, για τις επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα, ο ίδιος ανέφερε ότι μια τέτοια εφαρμογή δημιουργεί σκεπτικισμό, καθώς προϋποθέτει τη χρήση έξυπνων τηλεφώνων, και μεγάλος αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας έχει συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας, ενώ οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές αυτές.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογράμμισε από την πλευρά του τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού «που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα – και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή στην αγορά και την οικονομία».

(Πηγή ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έλενα Ακρίτα: Όταν ένας άνθρωπος τσακώνεται με τον Κιμούλη έχει δίκιο
Survivor 2021: Η τριάδα που φλερτάρει με την αποχώρηση και η ατάκα «φαρμάκι» της Σαλαγκούδη
Chevron Right