Ο Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός, δάσκαλος σε δραματική σχολή, και συμπρωταγωνιστής στην σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» δηλώνει τελείως αντίθετος με τους χειρισμούς της δημόσιας τηλεόρασης στο θέμα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Είχαν πολλές διαμαρτυρίες από τον κόσμο. Όπως έγιναν τα πράγματα είμαι τελείως αντίθετος» είπε στον φακό της εκπομπής, ερωτώμενος για την αντικατάσταση του ηθοποιού στη σειρά στην οποία συμμετέχει.
«Δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν (τα ονόματα των καταγγελλομένων)» υποστήριξε ο Γιάννης Μόρτζος, «πριν (πάνε στα) δικαστήρια. Εκεί βγαίνουν οι αποφάσεις και μπορεί μετά να γίνουν γνωστές και σε όλο τον κόσμο».
Και συμπλήρωσε σε πιο επιθετικό τόνο: «θα κάνω μια σύσταση στον ΣΕΗ στη σύνθεση του Πειθαρχικού να βάλουν και έναν ψυχίατρο. Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα στους συναδέλφους και, όταν ξεσπάν, δεν ξέρουν τι κάνουν».
Ο ηθοποιός έκλεισε την συζήτηση λέγοντας: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί το θέατρο ως Τέχνη έγινε θέαμα».