Οι εξελίξεις στον «Σασμό», την επιτυχημένη σειρά του Alpha που μας μεταφέρει στην Κρήτη, σε ένα χωριό του Ρεθύμνου όπου ο αρχαίος νόμος της βεντέτας ορίζει την μοίρα των ανθρώπων, είναι καταιγιστικές.
Όπως θα δούμε στα πλάνα του σημερινού επεισοδίου που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι, ο Αστέρης συνεχίζει να πολιορκεί την Αργυρώ, η οποία, παρά τους ενδοιασμούς της, υποχωρεί στο κάλεσμα του έρωτα.
Όμως, ούτε ο Μαθιός μοιάζει άτρωτος στα βέλη του φτερωτού θεού. Ο τρόπος που στέκεται στο πλευρό της Βασιλικής από την στιγμή της ανακάλυψης του άψυχου σώματος του Στεφανή φανερώνει τα βαθιά αισθήματά του γι’ αυτή. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να την προστατεύσει από την οδυνηρή συνειδητοποίηση ότι ο γάμος της δεν ήταν παρά ένα ψέμα.
Η αποκάλυψη της αλήθειας για την σχέση Στεφανή – Άσπας συντρίβει τις αντιστάσεις της Βασιλικής η οποία αναφέρεται για πρώτη φορά στη σειρά στον λόγο που παντρεύτηκε τον Στεφανή. Όχι επειδή το ήθελε, αλλά επειδή το ήθελε η οικογένειά της και εκείνη υποτάχτηκε στη βούλησή της.
Ο Μαθιός, ο οποίος είναι φανερό ότι γνωρίζει τα γεγονότα που οδήγησαν στον γάμο, δεν λέει τίποτα.
Τη σκηνή διακόπτει η Καλλιόπη, η οποία, μετά από το βιαστικό φευγιό της Βασιλικής, απαιτεί εξηγήσεις από τον γιο της.
«Σκάρτος κι εκεί» είναι η ετυμηγορία της όταν μαθαίνει την αλήθεια για τον Στεφανή.
Δείτε δύο αποσπάσματα από το σημερινό επεισόδιο του «Σασμού»: