Media

Όταν η τηλεόραση προβλέπει το μέλλον: Ο Ζελένσκι έζησε τον ρόλο του στην πραγματικότητα

O Βολοντιμίρ Ζελένσκι πριν αναδειχθεί πρόεδρος της Ουκρανίας, είχε παίξει τον πρόεδρο της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που η τηλεόραση προέβλεψε το μέλλον.

Πριν αναδειχθεί πρόεδρος της Ουκρανίας ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχε υποδυθεί τον πρόεδρο της Ουκρανίας στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Ο υπηρέτης του λαού». Στη σειρά ο Ζελένσκι έπαιζε τον ρόλο ενός καθηγητή ιστορίας, του Βασίλι Χολομπορόντκο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές μετά από ένα δημοφιλές βίντεο στο οποίο ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση της χώρας του σχετικά με τη διαφθορά. Όλα αυτά το 2015, γιατί στις 21 Απριλίου του 2019 ο Ζελένσκι αναδείχθηκε πρόεδρος της χώρας του στην πραγματικότητα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η φαντασία των σεναριογράφων συναντά, στη συνέχεια, την πραγματικότητα.

Έχουμε ακόμα έξι περιπτώσεις που η τηλεόραση «προέβλεψε» το μέλλον, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε το Mega.

  • Το «Ρerson of interest» είχε προβλέψει την υπόθεση «Σνόουντεν».
  • Οι «Simpsons» είχαν «δει» εγκαίρως την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία.
  • Οι «Lone Gunmen» είχαν αποτρέψει μια τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.
  • O επιστάτης στο «Scrubs» ήξερε που κρυβόταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν.
  • Το «Spooks» έδειξε βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου ένα μηνά πριν συμβούν.
  • Τα «Φιλαράκια» είχαν προβλέψει την έλευση του facebook ένα χρόνο νωρίτερα.

Επίσης έχουμε και μια περίπτωση που ο κινηματογράφος προέβλεψε την πραγματικότητα κι αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία tablet, στην ταινία «Star Trek».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Survivor 2022 – spoiler: Ποιοι θα κοιμηθούν πεινασμένοι απόψε;
Ζελένσκι: Πώς επικοινωνεί με τους Αμερικανούς - Το «μυστικό» τηλέφωνο που του έδωσαν
Chevron Right