Οι δυο ομάδες μαγείρεψαν για πρώτη φορά έξω από την κουζίνα του MasterChef και έπρεπε να οργανωθούν κατάλληλα για να συνεργαστούν αρμονικά και να αποφύγουν τη δύσκολη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ο Βασίλης Μπόλλος, ήταν εκείνος που κλήθηκε να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας και πλέον ο Χριστόφορος Κατσιάνας, ο οποίος επέστρεψε στον διαγωνισμό, αποτελεί μέλος της μπλε ομάδας.
Με ιδιαίτερη ανυπομονησία, οι ομάδες αναμένουν να μάθουν εάν τα πιάτα τους ικανοποίησαν τους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, αλλά και τον καλεσμένο κριτή, Ηλία Μαμαλάκη.
Ο διάσημος γευσιγνώστης που αγαπήσαμε περισσότερο μέσα από και από την τηλεοπτική του παρουσία (Στην κουζίνα ολοταχώς, Μπουκιά και Συχώριο) είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ παρομοιάζω την εθνική μας κουζίνα με ένα ποτάμι, το οποίο ρέει… δε σταματάει, δεν είναι λίμνη, εξελίσσεται! Στο πέρασμά του το νερό, λοιπόν, κάποια πετραδάκια, κάποια στοιχεία θα τα αφήσεις στην άκρη, αλλά θα πάρει κάποια άλλα. Αυτή ακριβώς είναι η ελληνική κουζίνα. Και φτιάχνει αυτή την παράδοση, η οποία στην Ελλάδα είναι τεράστια».
Στο άκουσμα της ήττας θα φέρει διαφωνίες στο σημερινό 26ο επεισόδιο για το τι πήγε τελικά λάθος. Το κλίμα στην ηττημένη ομάδα είναι τεταμένο και οι αποφάσεις του αρχηγού θα το επηρεάσουν ακόμα περισσότερο.
Οι νικητές θα απολαύσουν την παρέα του Γιάννη Αποστολάκη σε έναν ιδιαίτερο χώρο, ενώ τους ηττημένους περιμένει η Δοκιμασία Ασυλίας και όπως πάντα, η λευκή ποδιά και η ασφάλεια, στην επερχόμενη ψηφοφορία, είναι σημαντικά.
MasterChef 2022… απόψε στις 21:00 στο STAR.