Μια δύσκολη δοκιμασία για τη νίκη της ασυλίας είχε το επεισόδιο της Δευτέρας 2/10 για τη Φάρμα του Star. Το ριάλιτι έχει ξεκάθαρους κανόνες και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φροντίζει να τους υπενθυμίζει τους παίκτες της πράσινης και της γαλάζιας ομάδας.
Πριν ξεκινήσει η δοκιμασία οι παίκτες της γαλάζιας ομάδας διάβασαν το γράμμα της Μαρίας Περπινιά που αποχώρησε μετά από τη Μονομαχία του Αχυρώνα, αντιμετωπίζοντας την Έλενα Καραμβάση. Όπως σας είχαμε πληροφορήσει νωρίτερα η Μαρία υπέδειξε τον Γιώργο Γιαννούλα ως αρχηγό της ομάδας. Ο οποίος αιφνιδιάστηκε με την επιλογή της Μαρίας και τόνισε πως δεν ήθελε να γίνει αρχηγός από τώρα, καθώς το θεωρεί πολύ νωρίς.
Ακολούθησε η πρώτη δοκιμασία ασυλίας της εβδομάδας για τις δύο ομάδες της Φάρμας, με αυξημένο βαθμό δυσκολίας αφού όλα τα run έπρεπε να γίνουν μέσα στις λάσπες.
Τελικά νικητές αναδείχτηκαν οι γαλάζιοι παίρνοντας τη νίκη με μεγάλη διαφορά από τους πράσινους. Οπότε ο Νίκος που είναι ο αρχηγός της πράσινης ομάδας υπέδειξε τον πρώτο μονομάχο.
Οι παίκτες της γαλάζιας ομάδας επέστρεψαν στην αγροικία ικανοποιημένοι με τη νίκη τους, για να ξεπλυθούν από τις λάσπες. Από την άλλη μεριά οι πράσινοι ήταν απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα και σχολίασαν την ήττα τους. Στη συνάντησή τους αργότερα με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο Νίκος ανακοίνωσε τον πρώτο μονομάχο, που αποφάσισε να προτείνει σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους. Κι αυτός ήταν ο Άγγελος Σουλιώτης.