Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ένας από τους πιο πολυβραβευμένους Έλληνες σεφ, που έχει συγκεντρώσει διαχρονικά τους περισσότερους Χρυσούς Σκούφους.
Η χθεσινή 32η απονομή στο «Asteria Domus» της Γλυφάδας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το Etrusco της Κέρκυρας αναδείχθηκε για 13η χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους, ενώ το εστιατόρια Botrini’s Athens κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, μαζί με το Delta, με βαθμολογία 16,5/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους.
Στη συνάντησή τους με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν το event, ο σεφ απάντησε για το πως αντιμετωπίζει την αυστηρή κριτική.
«Έχω ακούσει και πολύ αυστηρές κριτικές και πολύ κράξιμο. Όπως κάνουμε εμείς στους άλλους, έτσι κάνουν κι οι άλλοι σε μας. Και τώρα τα τελευταία χρόνια με την τηλεόραση που έχει μπει στο κόλπο κι ο κόσμος έχει ξεθαρρέψει και μαθαίνει πιο πολλά πράγματα, είναι ακόμα πιο αυστηροί.
Πριν από μια εβδομάδα ήρθε μία κυρία στο εστιατόριο και της είπα “πως ήταν το φαγητό;” Μου λέει “εξαιρετικό εκτός από τα ραβιόλι που δεν είχαν γέμιση”. Είχε δίκιο».
Ο Έκτορας Μποτρίνι για την κακόβουλη κριτική και τον Μάρκο Σεφερλή
«Υπάρχουν κι άλλοι πελάτες που κάνουν κριτική που δεν είναι καλοπροαίρετη κι αυτό είναι προβληματικό γιατί πρέπει να το διαχειριστείς με ωραίο τρόπο κι αυτό. Όμως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος πρέπει πάντα να κάνει την κριτική του κι ειδικά στους ανθρώπους του εστιατορίου.
Τώρα έχουν συνηθίσει και την κάνουν αλλιώς. Δεν σου λένε τίποτα και μετά μπαίνουν και γράφουν» παρατήρησε ο Έκτορας Μποτρίνι για τις ανώνυμες συχνά αρνητικές κριτικές στα social media.
Όμως, ο δημοφιλής σεφ, εκτός από τις κουζίνες των καταστημάτων του, επιμελείται και την κουζίνα του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» με τον Μάρκο Σεφερλή στον Σκάι.
«Η εκπομπή αυτή δεν θα είναι και τη επόμενη σεζόν. Έχει τελειώσει το συμβόλαιό της. Την επόμενη σεζόν θα κάνουμε κάτι άλλο.
Όχι με τον Μάρκο. Με τον Μάρκο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάω με στο Δελφινάριο guest» είπε ο Έκτορας Μποτρίνι.
Δείτε το σχετικό βίντεο: