Media

Documento: Συνέλαβαν δύο Έλληνες δημοσιογράφους στη Μολδαβία

Οι δημοσιογράφοι του Documento, Άγγελος Προβολισιάνος και Βαγγέλης Τριάντης τέθηκαν υπό κράτηση σε ειδικό γραφείο

Μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο Κισινάου της Μολδαβίας οι δημοσιογράφοι του Documento, Άγγελος Προβολισιάνος και Βαγγέλης Τριάντης τέθηκαν υπό κράτηση σε ειδικό γραφείο, καθώς ενημερώθηκαν ότι πρέπει να έχουν ειδική διαπίστευση.

Οι δύο δημοσιογράφοι, στις ερωτήσεις των αρχών δήλωσαν την ιδιότητά τους και ότι ταξίδεψαν στο πλαίσιο μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι τους είπαν ότι έπρεπε να έχουν ειδική διαπίστευση και έτσι τους κράτησαν για περίπου μισή ώρα.

Οι δύο δημοσιογράφοι, που είναι καλά στην υγεία τους αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του Έλληνα Πρέσβη στο Κίεβο και του Προξένου στη Μολδαβία, όπως αναφέρει το documentonews.gr.

Το γεγονός καταγράφηκε από τα μέσα της χώρας και μάλιστα η ιστοσελίδα Ερευνητικής Δημοσιογραφίας ενάντια στη Διαφθορά Anticoruptie.md, που έχει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η ΝΔ διέγραψε δύο στελέχη της στο Νότιο Αιγαίο
Τουρκία: Ο Ερντογάν αλλάζει τη Μέση Ανατολή, εν αγνοία των ΗΠΑ
Chevron Right