Δώδεκα ολόκληρα χρόνια κλείνουν φέτος οι «Γλυκιές Αλχημείες», η μακροβιότερη εκπομπή ζαχαροπλαστικής της ελληνικής τηλεόρασης και ο Στέλιος Παρλιάρος μας προσκαλεί σε ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι.
Ο Στέλιος ξεκινάει τη φετινή σεζόν χρησιμοποιώντας ένα υλικό, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί: τη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό: Μια ψητή τούρτα σοκολάτας που σε προκαλεί να την δοκιμάσεις.
Δεν σταματάει όμως εκεί! Για να απογειώσει την λαχταριστή τούρτα, δημιουργεί μια κρεμ ανγκλέζ και τη ρίχνει προκλητικά πάνω σε ένα σοκολατένιο κομμάτι…
Και έρχεται η ώρα για μάθημα. Στο πρώτο Master class της εκπομπής, ο Στέλιος μας μαθαίνει όλα τα μυστικά της αμυγδαλόπαστας, δημιουργώντας μια αμυγδαλόπιτα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Στη ζαχαροπλαστική δεν πετάμε τίποτα! Ακόμα και ένα παντεσπάνι που δεν ψήθηκε καλά ή ένα κέικ που μας περίσσεψε μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο εντυπωσιακό γλυκό, όπως τα τρουφάκια σοκολάτας με ρούμι που φτιάχνει με πολύ κέφι ο Στέλιος, με στόχο να μας μεθύσει!