Η Ελεονώρα Μελέτη έχει μιλήσει πολλές φορές για την τραυματική εμπειρία της από τη περίοδο της μύησης της στον μαγικό κόσμο των ψυχαγωγικών εκπομπών. Τότε που βρέθηκε εν μία νυκτί στα «παπούτσια» της Ελένης Μενεγάκη όταν αυτή αποφάσισε να αλλάξει «πλοίο» και μεταπήδησε στον Alpha.
Την ίδια περίοδο στο τιμόνι των δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1 βρέθηκε η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία μίλησε σχετικά σήμερα στην Ελένη Τσολάκη.
«Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα και με το χέρι όπου θες ότι η Ελεονώρα Μελέτη βίωσε το απόλυτο bullying. Αυτά τα οποία γίνονταν τότε -το έχω πει πολλές φορές- δεν θα τολμούσα να τα κάνω τώρα. Και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πως μπορεί να είχαμε την απαίτηση να τη βάλουμε σε ένα τέτοιο καλούπι. Τώρα μου φαίνεται αδιανόητο. Μιλάμε βέβαια 17 χρόνια πίσω.
Βέβαια, η αίσθησή μου είναι ότι η Ελεονώρα αναφερόταν στους δημοσιογράφους. Πρέπει να καταλάβεις ότι ήταν μια εποχή που το ότι έφυγε η Ελένη Μενεγάκη από τον “Πρωινό Καφέ” ήταν μεγαλειώδες, ήταν είδηση που δεν υπάρχει παρόμοια. Και ξαφνικά όλος ο κόσμος -εμένα ήταν η πρώτη μου εβδομάδα στη δουλειά- άρχισε να ασχολείται με έναν άλλο άνθρωπο ο οποίος έπρεπε να γίνει Ελένη Μενεγάκη.
Δεν μου είπαν ακριβώς “κάνετε τη Μενεγάκη” –είπαν “κάνε τη τον άνθρωπο που θα υποστηρίξει το ίδιο φορμά με τον ίδιο τρόπο”. Τότε δεν υπήρχε η ευελιξία ή εγώ δεν το αντελήφθην σωστά -στο ξαναλέω ήταν η πρώτη μου εβδομάδα. Το κοινό μας με την Ελεονώρα ήταν ότι ήταν η πρώτη μας εβδομάδα. Εμένα μου είπανε “γεια σας, τι κάνετε, σε μια εβδομάδα να την ξέρει όλη η Ελλάδα” – κοίταζα εγώ.
Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν αυτός που της έκανε την πρώτη μεγάλη της συνέντευξη στο DownTown με εμένα δίπλα να προσέχω τι θα πει. Είμασταν στη σουίτα ενός ξενοδοχείου και καθόμουν εγώ σταυροπόδι στο κρεβάτι κι έγραφα κάτι. Το θέμα ήταν που θα πήγαινε, τι θα φόραγε, με ποιον θα μιλούσε. Τρομερό.
Η Ελεονώρα ήταν ένα νέο κορίτσι πάρα πολύ ικανό που το δόθηκε μια ευκαιρία που τότε εμφανίζονταν ως η ευκαιρία της ζωής της. Μην με ρωτάς αν ήταν. Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι σε μια δουλειά η ευκαιρία της ζωής σου.
Κι εκείνη ήταν αρκετά μουδιασμένη τον πρώτο καιρό. Καλά, δεν την έδερνε κανείς. Αλλά νομίζω ότι όταν είσαι τόσο νέος όταν είσαι τόσο άπλαστος σε κάποια κομμάτια, διότι η Ελεονώρα προέρχετο από την ενημέρωση, και σου λένε ότι εμείς έχουν δημιουργήσει σταρ και ξέρουμε πως λειτουργεί η τηλεόραση κι έτσι πρέπει να το κάνεις… Θυμάμαι τη στιγμή που βγήκε την πρώτη ημέρα και φορούσε μαύρο φόρεμα και είπα “μαύρο, απαγορεύεται μαύρο”.
Τότε δεν υπήρχε η έννοια του bullying. Δεν ξέρω καν αν το διαισθάνθηκε εκείνη το πρώτο χρόνο. Το διαισθάνθηκε πλέον τον δεύτερο, τον τρίτο χρόνο που αποφάσισε πλέον ότι δεν το θέλει και δικαίως αποφάσισε ότι δεν το θέλει.
Για εκείνη ένα πολύ μεγάλο θέμα που νομίζω ότι την ενοχλούν περισσότερο από όλα είναι ο τρόπος που την αντιμετώπισε ο Τύπος. Τώρα όταν λέμε Τύπος εννοούμε μερικά σάιτ. Τίτλος “η Ελένη Τσολάκη τάδε…” Κρατάει τρεις ημέρες, τελειώνει, πάει στο επόμενο. Τότε ήταν βαρύ να σε κρίνουν. Το τι είπαν;»
Δείτε το σχετικό βίντεο: