Η Μαρία Μπέη πέρασε την πρώτη δοκιμασία των ημιτελικών του MasterChef 2023 με μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την 3άδα αποφεύγοντας την επόμενη δοκιμασία.
Έτσι ανέβηκε στον εξώστη δίπλα στον Νίκο Τράκα και παρακολούθησαν μαζί την δοκιμασία αντιγραφής πιάτου που ακολούθησε για να κριθεί η αποχώρηση από τον διαγωνισμό μαγειρικής του Star.
Αμέσως μετά ο Άγγελος Τσιγκάκος, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης κι ο Γιώργος Πορφύρης συνεχίζουν την αναμέτρηση με δοκιμασία αποχώρησης κι αντιγραφή ενός απαιτητικού πιάτου.
Guest και δημιουργός του πιάτου που έκρινε την σημερινή αποχώρηση είναι ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης. Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μετά από το άνοιγμα της καμπάνας έδωσαν τις οδηγίες για την έναρξη της δοκιμασίας.
Το απαιτητικό πιάτο αντιγραφής:
Ο χρόνος πίεσε αρκετά τους τρεις μάγειρες, το ίδιο και οι πολλές παρασκευές. Την ώρα που οι κριτές κι ο guest δοκιμάζουν τα πιάτα τους σε ένα από τα τρία βρίσκουν μια σοβαρή αστοχία. Αυτό ήταν το πιάτο του Γιώργου Πορφύρη και τον οδήγησε στην αποχώρηση από το MasterChef 2023.
Η Μαρία Μπέη δεν άντεξε: «Φεύγει ο Πορφύρης, μένω μόνη μου», είπε για το γεγονός πως είναι η μόνη από τους εισβολείς που έμεινε στο MasterChef 2023.
Ο Γιώργος Πορφύρης αποχωρεί από το MasterChef 2023:
https://www.instagram.com/reel/CsrhRlWP2CB/