Η Θοδώρα και ο Μανόλης αγωνίζονται μάταια στα προηγούμενα επεισόδια του «Σασμού» να βρουν ηρεμία κι έναν άνθρωπο να τους καταλάβει και να τους αγαπήσει με όλα τα μυστικά και τις ενοχές που κουβαλάνε στις πλάτες τους.
Για τη Θοδώρα, ο θάνατος του Πετρή ήταν το σημείο καμπής στη ζωή της, που από εκείνη την ημέρα την τύλιξε το σκοτάδι. Νιώθει βαριά επάνω της τη σκιά του νεαρού άνδρα που αγάπησε και, με την επιπολαιότητά της, έσπρωξε στον θάνατο. Η απώλεια του παιδιού της επιβεβαίωσε την αρνητική εικόνα που είχε η ίδια για τον εαυτό της.
Η άφιξη του Λευτέρη στην μικρή κοινωνία του χωριού, ενός άνδρα μοναχικού, που κρύβει τα δικά του μυστικά, ήρθε σε μια στιγμή που η κόρη του Παντελή ήταν έτοιμη να αγαπήσει ξανά. Τον ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και οι στιγμές που πέρασαν μαζί την έπεισαν ότι ο ξένος με τα αδρά χαρακτηριστικά και τους απότομους τρόπους έχει πολλά περισσότερα να δώσει απ’ ό,τι αφήνει να φανεί. Όταν είναι οι δυο τους επιδεικνύει σπάνια τρυφερότητα και ευαισθησία που συγκινεί.
Η παρουσία του Λευτέρη στο χωριό δεν έχει περάσει ασχολίαστη. Ο νεοφερμένος είναι άνθρωπος της νύχτας -έτσι παρουσιάζεται- και συνεργάτης του Ευθύμη, ενός ανθρώπου που έχει κάνει φυλακή και λειτουργεί σήμερα ένα μπαρ μέσω του οποίου έχει στήσει ένα κύκλωμα διακίνησης όπλων κ.λπ.
Ακόμα και η αστυνομία δεν έχει στα χέρια της τις αποδείξεις για να παραπέμψει τον Ευθύμη ξανά στη Δικαιοσύνη, οι χωριανοί δεν έχουν αυταπάτες για τη δράση του. Ούτε για τη δράση του συνεργάτη του.
Ο Παύλος Βρουλάκης διατηρεί δεσμούς με τον Φαρμάκη από παλιά. Από αυτόν ζήτησε να μεσολαβήσει για να πεθάνει ο Κώστας στις φυλακές. Μαζί του έκανε «θεαματική» εμφάνιση στον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής, σπέρνοντας τον πανικό στο καφενείο.
Όμως, ακόμα και ο Παύλος, δεν θέλει το κακό της Θοδώρας. Στα μάτια του ο Λευτέρης είναι ένας κακοποιός, ένας ακόμα από τους ανθρώπους που λυμαίνονται τη «νύχτα» και η κόρη του Παντελή θα έχει κακά ξεμπερδέματα αν συνεχίσει να έχει επαφές μαζί του. Τη γνώμη του Παύλου συμμερίζεται και ο Παντελής
Ο χαρακτήρας της Θοδώρας είναι γνωστός σε όλους από την αρχή του «Σασμού». Είναι ανεξάρτητη, διεκδικητική και απερίσκεπτη. Οι συμβουλές των μεγαλύτερών της ατσαλώνουν το πείσμα της να πάρει αυτό που θέλει. Κι αυτό που θέλει είναι ο Λευτέρης. Θέλει να ζήσει μαζί του και να απολαύσει τον έρωτά τους όπως δεν τα κατάφερε στο παρελθόν.
Αλλά, η Θοδώρα δεν είναι χαζή. Ξέρει ότι ο Λευτέρης της κρατάει κρυμμένα μυστικά και θέλει να μάθει ποια είναι αυτά. Ζητάει εξηγήσεις για τις αποστάσεις που της ζήτησε να πάρουν μετά από την κουβέντα που είχε με τον πατέρα της.
«Η ζωή μου αυτή τη στιγμή είναι πολύ μπερδεμένη» είναι απάντηση του Λευτέρη.
«Μπέρδεμα σημαίνει άλλη γυναίκα» είναι η πρώτη σκέψη που περνάει από το νου της Θοδώρας, η οποία βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του Λευτέρη για να μάθει αλήθειες.
«Όχι, μπέρδεμα σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες καταστάσεις στις οποίες δεν θέλω να σε μπλέξω. Για να μη στενοχωρηθείς. Και δεν υπήρχε περίπτωση να το παίξω διπλό ταμπλό» τη διαβεβαιώνει ο αστυνόμος.
Θα πειστεί από τις εξηγήσεις του η Θοδώρα; Ή θα πάρει ξανά τα πράγματα στα χέρια της;
Δείτε το σχετικό βίντεο: