Για πολλούς από τους ήρωες της σειράς Σασμός ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση και οι ανατροπές θα κόψουν την ανάσα των τηλεθεατών μέχρι να πέσουν οι τίτλοι.
Με καταιγιστικές εξελίξεις λίγο πριν το συγκλονιστικό φινάλε, τα γεγονότα τα αλλάξουν τις ζωές όλων και τίποτε δεν θα είναι το ίδιο στον τρίτο κύκλο της σειράς.
Οι σχέσεις Αργυρώς και Καλλιόπης αλλάζουν μετά από τη συγκατοίκηση, αλλά όχι πάντα προς το καλύτερο, με μοναδική εξαίρεση όσα αφορούν τον μικρό Πετρή. Η Αργυρώ κι ο Αστέρης παντρεύονται στη «σκια» συνταρακτικών γεγονότων που συμβαίνουν την ίδια στιγμή.
Ο Σταύρος έρχεται στην Άνω Ποριά για να αποχαιρετήσει το παιδί που αγάπησε σαν δικό του, με το ζευγάρι να βλέπει έκπληκτο τη μεγάλη αλλαγή του.
Ο Βαγγέλης όμως όσο κι αν προσπάθησε, η ροπή του στην παρανομία δεν καταλάγιασε ποτέ. Με ένα φιλί θα αφήσει τη Ντίνα να του περάσει τις χειροπέδες και να τον συλλάβει. Ο Νικηφόρος θα δει τη ζωή του να ανατρέπεται και θα απειλήσει να σκοτώσει τον Μαθιό. Τραγική φιγούρα η Βασιλική που προσπαθεί να αποτρέψει το κακό με μεγάλο κόστος.
Και τέλος ο Ευθύμης που έχει αφήσει τα σκοτάδια του και τη σκιά της Ρέας να ορίζουν όλες του τις κινήσεις. Ο κόσμος του Ευθύμη Φαρμάκη είναι γεμάτος αναμνήσεις. Ή για την ακρίβεια υπήρξε «στοιχειωμένος» από την ανάμνηση της συζύγου του, της Ρέας, της μοναδικής γυναίκας που είχε αγαπήσει στη ζωή του.
Ζούσε με μοναδικό σκοπό να εκδικηθεί τον υπαίτιο για το χαμό της. Ακόμα και τώρα, έως το τέλος, τη Ρέα σκεφτόταν, η σκέψη της φώτιζε το σκοτάδι της ψυχής του. Κι όλες οι αποχρώσεις της σκιάς των γεγονότων μέσα του, εκείνη έδειχναν. ο Ευθύμης θα βγάλει το όπλο του και θα το στρέψει στον εαυτό του. Το τέλος του όμως θα γραφτεί από τον Παύλο Βρουλάκη που ξεκαθαρίζει μαζί του για την απόπειρα δολοφονίας με στόχο τη Μαρίνα και τελικό αποδέκτη τον Αντώνη. Αυτή τη «σκιά» περιγράφει και το νέο τραγούδι σε στίχους του Γιάννη Κότσιρα και μουσική του Νίκου Τερζή, που θα ερμηνεύσει στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Σασμός η Γεωργία Νταγάκη.
Ο Παύλος Βρουλάκης θα θελήσει να αποφύγει τη σύλληψη προσπαθώντας να δραπετεύσει για την Κύπρο. Σύμφωνα με το περιοδικό Τηλεθεατής, ο Στέλιος Μάινας θα εμφανιστεί και στα πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς Σασμός, ολοκληρώνοντας τη συνεργασία του.