Σε μια σπάνια εξομολόγηση προχώρησε ο Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29/12, καλεσμένος μαζί με την Ελένη Ψυχούλη στην εκπομπή Στούντιο 4. Ο διάσημος ζαχαροπλάστης μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον Billy Bo και αποκάλυψε τον ρατσισμό που βίωσε λόγω του AIDS.
Σημειώνεται ότι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Billy Bo ή αλλιώς Βασίλης Κουρκουμέλης ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που πέθανε από τον ιό του AIDS, γεγονός που διέγειρε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας της εποχής. Συγκεκριμένα έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου 1987, σε ηλικία 33 ετών.
«Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, πολύ φυσιολογικά θεωρούσα τα πάντα, οπότε όση επιτυχία μου ερχόταν, τόσο πιο πολύ δούλευα. Σαφώς ήρθαν και χρήματα, αλλά δεν τα είχα καλά με τα οικονομικά και ένα πιτσιρίκι τότε, που ήμουν, που να τα καταλάβει. Γιατί το βράδυ ήθελα να βγω, πήγαινα και κοιμόμουν κάτω από τον πάγκο στο εργαστήριο, το πρωί έπαιρνα την κρέμα και συνέχιζα και δούλευα», δήλωσε ο Στέλιος Παρλιάρος.
«Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα, όταν πέθανε ο Billy Bo και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι έλεγαν «σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε, γιατί θα κολλήσετε». Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε», πρόσθεσε.
«Φόβος και τρόμος… «Δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό». Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω. Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που «έχτισα» άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος», σημείωσε ο γνωστός ζαχαροπλάστης.
«Το ’89 έκανα τα γλυκά πορνό, έγινε χαμός στην Αθήνα»
Ο επιτυχημένος σεφ ζαχαροπλαστικής μιλά και για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε οικονομικά και πώς κατάφερε να βγει από όλο αυτό που βίωνε.
«Τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ. Προσπαθούσα να μάθω, να πάρω βιβλία. Στο Κολωνάκι υπήρχαν περιοδικά σουηδικά. Έβλεπα κάτι περίεργα φρούτα και πήγαινα στο μανάβικο. Κρυφά μας τα έφερναν τα φρούτα. Ήταν λάθος η εποχή τότε γιατί κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη γαστρονομία και μπήκα πολύ μέσα.
Ήταν πολύ επιβλητικός ο χώρος, ήταν 300 τετραγωνικά. Είχε στην αρχή πολύ κόσμο αλλά είχε πολλά έξοδα. Δέκα χρόνια ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με την οικονομική καταστροφή. Ήταν μεγάλη η επένδυση αυτή. Αλλά το πάλεψα δέκα χρόνια. Το έκλεισα, δεν άντεχα.
Μετακομίζω στο Κολωνάκι, σε άλλο μαγαζί και μετά προσπαθώ να βρω έναν χρηματοδότη. Εκεί έπεσαν οι λαμογιές να με φάνε. Χρωστούσα ΙΚΑ, πήγαινα στα δικαστήρια και μου έλεγαν να υπογράψω τα σήματα από το νοσοκομείο», τόνισε.
«Την εποχή του Κλικ, έκανα τα πορνό γλυκά που έγινε χαμός στην Αθήνα. Το ’89 έγινε αυτό. Έβγαλε ο Κωστόπουλος το Κλικ που ήταν πορνογραφία. Είχε την Μπριζίτ Μπαρντό εξώφυλλο.
Μου είπε η Φάνι ότι θέλει να κάνει πάρτι με γλυκά πορνό και να κάνω εγώ ένα μεγάλο. Με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «Ήρθε η ώρα να μου κάνεις αυτό»», ανέφερε ο Στέλιος Παρλιάρος.