Η Πολυξένη ζηλεύει όσα νιώθει ο Καστρινός για την γυναίκα του την Αγγελική στη σειρά Μαύρο Ρόδο. Δεν τον ξεπέρασε ποτέ κι αυτό θα φανεί στα επόμενα επεισόδια από τις κινήσεις της. Μπορεί να είναι στο πλευρό του Λευτέρη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα γι’ αυτήν.
Άλλωστε ο Λευτέρης μέχρι τώρα το μόνο που της παρείχε ήταν η ασφάλεια της οικογένειας για να μεγαλώσει την κόρη του… Καστρινού. Από τότε που χώρισαν απομακρύνθηκε από όλα όσα τη συνέδεαν με τη νύχτα για το καλό της Όλγας και δεν αποκάλυψε ποτέ την πραγματική ταυτότητα του πατέρα της. Τώρα όμως θέλει τον Θέμη πίσω. Κι αν ακόμη δεν το καταφέρει αυτό, είναι αποφασισμένη να του κλείσει το σπίτι. Κάτι που προσπαθεί να κάνει και ο Βίκος.
Γνωρίζει για τη σχέση του με την Αγγελική και είναι έτοιμη να τους τινάξει όλους στον αέρα προκειμένου να κάνει κακό στον Θέμη. Ετοιμάζεται να πάει να τον βρει για να τον έχει από κοντά, θέλοντας να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό της.
Ο Λευτέρης που νομίζει ότι φεύγει για να μπορέσει να κάνει κάποια βρομοδουλειά στους λογαριασμούς του, θέλει να την ακολουθήσει, αλλά δεν θα τον αφήσει να το κάνει.
Αν ο Λευτέρης είναι μαζί της τότε όλα θα πάνε χαμένα. Έτσι αφήνει τον Λευτέρη στη Γερακιανή και πάει να βρει τον Θέμη, ο οποίος είναι μόνος του. Αφού η Αγγελική με την Αλεξία και τον Πέτρο είναι στο χωριό.
Εκεί που δεν το περιμένει ο Θέμης, η Πολυξένη του χτυπά την πόρτα και του λέει πως η Αγγελική έχει εραστή εδώ και πολύ καιρό. Και πως τον κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια του. Αυτό βέβαια είναι κάτι που ο Θέμης γνωρίζει αλλά δεν αφήνει την Πολυξένη να το καταλάβει. Την τελευταία στιγμή όμως θα κρατήσει το όνομα του εραστή της κρυφό.
Δεν θέλει να δώσει ακόμη τον Βίκο. Έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν και σκοπεύει να διαπραγματευτεί μαζί του. Ο Καστρινός θολώνει και τη διώχνει κακήν κακώς από το σπίτι του.
Γνωρίζει όσα του είπε, αλλά την άφησε να μιλάει μήπως και του αποκαλύψει κάτι παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που δεν θα το ανακαλύψει ακόμη.