Media

MasterChef 2023: Μπέη και Τράκας στην 6άδα – Τρία φαβορί για αποχώρηση

Η Μαρία Μπέη κέρδισε το τελευταίο Mystery Box, ο Νίκος Τράκας το Τεστ Δημιουργικότητας, ενώ τρεις μάγειρες πάνε για την επόμενη δοκιμασία αποχώρησης στου MasterChef 2023.

Η κουζίνα του MasterChef 2023 δουλεύει σε ρυθμούς τελικού από το επεισόδιο της Δευτέρας (15/5) με το τελευταίο Mystery Box και το αντίστοιχο Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι 7 μάγειρες θέλησαν να απολαύσουν την τελευταία δοκιμασία του Mystery Box. Βέβαια έδειξαν πως ήταν αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο μαγειρικό εαυτό τους. Κάθε νίκη από εδώ και πέρα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο τελικό. Ο Γιώργος Πορφύρης που είχε το πλεονέκτημα της δοκιμασίας από τη νίκη της ομαδικής, αποφάσισε να δώσει τον ίδιο χρόνο σε όλους τους μάγειρες, αλλά δεν είχαν όλοι την πρόσβαση στα βασικά υλικά του πάγκου τους.

Οι τρεις κριτές κάλεσαν μπροστά τις προσπάθειες που τους έκαναν την καλύτερη εντύπωση. Ήταν αυτές της Μαρίας Λαζαρίδου και του Νίκου Τράκα. Και στα δύο πιάτα ο Πάνος Ιωαννίδης όμως βρήκε κάποιες αδυναμίες. Η προσπάθεια που ξεχώρισαν οι κριτές, ήταν της Μαρίας Μπέη, που άκουσε τις καλύτερες κριτικές.

Έτσι η Λαζαρίδου, η Μπέη κι ο Τράκας βρέθηκαν ενα βήμα μπροστά διεκδικώντας το εισιτήριο για την τελική εξάδα. Πρώτος εκτός της διαδικασίας βρέθηκε ο Νίκος κι έτσι τη νίκη έμειναν να διεκδικούν οι δύο Μαρίες του διαγωνισμού.

Η Μαρία Μπέη νικήτρια του Mystery Box:

«Μεταξύ των δύο προσπαθειών το εισιτήριο για την εξάδα παίρνει η προσπάθεια της Μαρίας Μπέη!», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Παράλληλα πήρε και το πλεονέκτημα για το Τεστ Δημιουργικότητας που ακολούθησε.

Στην δοκιμασία αυτή οι μάγειρες έπρεπε να εμπνευστούν από διαφορετικό υλικό ο καθένας, χωρίς δικαίωμα επιλογής. Το δικαίωμα της επιλογής το είχε η Μαρία Μπέη αποκαλύπτοντας τα υλικά που έκρυβαν 6 καμπάνες. Η ίδια παρακολούθησε τη διαδικασία από τον εξώστη.

Ο Γιώργος Πορφύρης πήρε τις σαρδέλες, ο Δημήτρης Πολιτάκης το κουνέλι, ο Άγγελος Τσιγκάκος το κοτόπουλο, ο Αλέξανδρος επέλεξε τα μάφουλα, η Μαρία Λαζαρίδου πήρε την κουβερτούλα και τέλος ο Νίκος Τράκας πήρε τον ανανά.

Ο Νίκος Τράκας νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας:

Νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας και των 1.000 ευρώ που το συνόδευαν, ήταν ο Νίκος Τράκας. Τις πιο αδύναμες προσπάθειες είχαν ο Γιώργος Πορφύρης, ο Δημήτρης Πολιτάκης κι ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης. Στο επόμενο επεισόδιο θα διαγωνιστούν αρχικά για την ασυλία ενός που θα ανέβει στον εξώστη. Έπειτα οι δύο που θα παραμείνουν θα μονομαχήσουν για την παραμονή τους στο MasterChef 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιορτή σήμερα 16/5 - Τι λέει το εορτολόγιο
Survivor All Star: Ο Γιώργος Κόρομι πρώτος για αποχώρηση
Chevron Right