Media

Το βραχιόλι της φωτιάς: Ο εφιάλτης του Άουσβιτς ξεκίνησε για τους Κοέν

Η οικογένεια Κοέν ζει την αρχή του τέλους της στο κολαστήριο του Άουσβιτς στη σειρά της ΕΡΤ1 «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Οι Κοέν στοιβάζονται στο μοιραίο τρένο μη γνωρίζοντας τι τους περιμένει και που θα πάνε. Τα μέλη τους σκορπίζονται και για πρώτη φορά δεν γνωρίζουν τίποτε ο ένας για τον άλλο. Η σειρά «Το βραχιόλι της φωτιάς» μας μεταφέρει την ιστορία των Κοέν και μαζί τους την κατάληξη της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Η τραγική κατάληξη όλων είναι μεταφορά τους στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Εκεί ζουν τον απόλυτο εφιάλτη. Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος κρύβει την Μπενούτα μαζί με τη Ζακλίν και τα παιδιά τους σ’ ένα αγροτόσπιτο μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Θα καταφέρουν άραγε να γλιτώσουν; Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στο συγκλονιστικό έβδομο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς».

Παρά το γεγονός πως η οικογένεια προσπάθησε να διαφύγει με τρένο τελικά οι Κοέν πιάστηκαν και σκόρπισαν μέσα στη δίνη των γεγονότων. Η μεταφορά τους στο κολαστήριο του Άουσβιτς ήταν το χειρότερο που μπορούσε να τους συμβεί. Ο Ιωσήφ προσπαθεί να κρατήσει το μυαλό του σε εγρήγορση και ταξιδεύει στην αφήγηση της μάνας του. Οι ιστορίες της γλυκιάς Μπενούντα είναι τη μόνη του διέξοδος, καθώς ζουν τον απόλυτο εφιάλτη. Στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος κρύβει την Μπενούτα μαζί με τη Ζακλίν και τα παιδιά τους σ’ ένα αγροτόσπιτο μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Εν τω μεταξύ, ο Ιωσήφ συναντά την αγαπημένη του Άννα, αλλά η εξέλιξη γι’ αυτούς θα είναι τραγική.

Η συγκλονιστική ιστορία της σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου. Με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο. Η σειρά μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο στις 22:00.

Πλαισιώνεται από ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών. Ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, ενσαρκώνει τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, ενώ την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Δείτε το σχετικό βίντεο της σειράς «Το βραχιόλι της φωτιάς»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Προκλητικός Πριγκόζιν: «Θα κατέβω για πρόεδρος της Ουκρανίας το 2024»
Κοινωνική ένταση στη Γαλλία: Μεγάλες διαδηλώσεις και συγκρούσεις για το ασφαλιστικό
Chevron Right