Ο Γιώργος Παπαστεφάνου, ίσως η πιο χαρακτηριστική φωνή των ερτζιανών για τα ελληνικά δεδομένα, βρέθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Δευτέρας 27/5. Αφηγήθηκε ιστορίες από τις μεγάλες μουσικές του συναντήσεις και περιστατικά για τα οποία μίλησε για πρώτη φορά.
Παράλληλα και οι τηλεοπτικές του εκπομπές δημιούργησαν «οδηγό» για τις επόμενες γενιές. Ο ίδιος δηλώνει τελειομανής: «Είμαι εργασιομανής από τη φύση μου. Θέλω αυτό που υπογράφω να είναι πιο κοντά στο τέλειο. Αυτό σημαίνει συνεχές ψάξιμο, συνεχή αγωνία, συνεχή αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα.
Είχε πολλές απογοητεύσεις και δυσκολίες γιατί η τηλεόραση δεν ήταν το ζητούμενο που είναι σήμερα. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν την εμπιστευόταν καθόλου, η Μαρινέλλα επίσης ήταν δύσκολη. Όταν έγινε η συνεργασία και πήγε μια χαρά, ένιωθα ωραία. Τη φοβόντουσαν ή δεν την εμπιστεύονταν.
Πολλές φορές η τηλεόραση ξέφευγε και εγώ προσπαθούσα να μην ξεφεύγω. Ξέφευγε και από την αισθητική πλευρά και από το μέτρο. Για μένα το μέτρο ήταν το πιο σημαντικό. Αυτή την αίσθηση την είχα κληρονομήσει από τους γονείς μου. Να καταλαβαίνεις το σημείο που κινδυνεύεις να γίνεις γελοίος.
Όταν σου λένε μπράβο και μετά σου πετάνε το όνομα κάποιου άλλου, ξεφουσκώνεις. Καταλαβαίνεις πόσο μάταιο και αστείο είναι το να αισθάνεσαι σημαντικός», είπε αρχικά.
Ο Γιώργος Παπαστεφάνου στο Στούντιο 1 μέρος α:
Ο Γιώργος Παπαστεφάνου ξεκίνησε τη ραδιοφωνική του πορεία στα 19 του χρόνια. Αντιστάθηκε στην επιθυμία του πατέρα του να τον δει να αναλαμβάνει θέση στο εργοστάσιό του. Κατασκεύαζε μπαταρίες και από 8 ετών τον έπαιρνε μαζί για να βλέπει τη δουλειά τους. Όταν μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να δουλέψει στο εργοστάσιο, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Αφού τραγουδούσε, γελούσε και ξεσήκωνε τις εργάτριες, μέχρι που απολύθηκε…
Στο σχολείο αρχικά έκανε το λάθος να επιλέξει στο «πρακτικό» στην 7η γυμνασίου, δεν τα κατάφερε ποτέ κι αναγκάστηκε να αλλάξει και να φοιτήσει στο «κλασικό».
Μετά από λίγο καιρό γνώρισε και την Φραγκίσκη Ζαχαροπούλου Καρόρη, που ήταν η μέντοράς του στο ραδιόφωνο: «Το μυαλό μου ήταν στα καλλιτεχνικά. Το λαχείο μου ήταν η Φραγκίσκη Ζαχαροπούλου Καρόρη, που έκανε μια σπουδαία εκπομπή. Ήταν αυτή που δημιούργησε το δεύτερο πρόγραμμα. Το κρατικό ραδιόφωνο απαγόρευε τα λαϊκά τραγούδια.
Στα 19 έκανα την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή δίπλα στην Φραγκίσκη. Όταν μίλησε για μένα στο ραδιόφωνο για να με πάρουν, υπέγραψα ένα χαρτί που για 2 μήνες θα μου έκαναν εκπαίδευση αμισθί. Τότε κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα για να μπασάρει η φωνή μου γιατί δεν την εμπιστευόμουν καθόλου», εξομολογήθηκε στο Στούντιο 4.