Οι διεργασίες για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, η ΕΡΤ φαίνεται πως βρήκε το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον ηθοποιό και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, στον σχολιασμό του μουσικού θεσμού και αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσιάστρια, Τζένη Μελιτά.
Συγκεκριμένα, τη σχετική αποκάλυψη έκανε η Φαίη Σκορδά, την Τετάρτη (15/03), μέσα από το «Πρωινό μας» στον ΣΚΑΪ. «Θέλω να περάσω σε μια δική μου αποκάλυψη που έχει να κάνει με τη Eurovision. Έχουμε πει ότι δεν θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης φέτος, ο ίδιος το επέλεξε και από την πλευρά της Κρατικής Τηλεόρασης ψάχνουν να βρουν ποιος θα είναι ο παρουσιαστής. Είχαν γίνει κάποιες σκέψεις και για τον αγαπημένο μας Φώτη Σεργουλόπουλο, αλλά αυτό το σενάριο δεν προχώρησε από πολύ νωρίς, γιατί και ο ίδιος δεν ήθελε. Παρουσιάστρια της Eurovision φέτος θα είναι η Τζένη Μελιτά. Αυτό λένε οι δικές μου πληροφορίες. Η Τζένη, λοιπόν, θα αναλάβει αυτό το κομμάτι της παρουσίασης, όχι μόνη της, αλλά με τη Μαρία Κοζάκου» είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά.
Από τον Γιώργο Καπουτζίδη στην Τζένη Μελιτά
Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Κοζάκου, ραδιοφωνική παραγωγός και διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάζει τηλεοπτικά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για λογαριασμό της ΕΡΤ από το 2011. Μάλιστα, η Μαρία Κοζάκου μοιραζόταν τον σχολιασμό του μουσικού θεσμού με τον Γιώργο Καπουτζίδη από το 2013 έως και το 2022. Η μοναδική φορά που δεν ευχήθηκαν «καλή επιτυχία, Ελλάδα!», ήταν στον διαγωνισμό τραγουδιού του 2018, όταν η – τότε – διοίκηση της ΕΡΤ είχε επιλέξει τον Αλέξανδρο-Ρωμανό Λιζάρδο και τη Δάφνη Σκαλιώνη.
Πάντως, γυναικείο δίδυμο στον σχολιασμό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision έχουμε να δούμε από τη διετία 2008 – 2009, όταν στο booth της ΕΡΤ είχαν βρεθεί η Ματθίλδη και η Μπέττυ Μαγγίρα. Τέλος, η Τζένη Μελιτά αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας.