Ο χρόνος περνά στη γειτονιά των Αντωνόπουλων στου Γκύζη και ο Άγγελος με τον Λούη οργανώνουν ένα πάρτι που θα αποδειχτεί για κάποιους σωτήριο και για κάποιους άλλους μελαγχολικό. Ο Λούης το βρήκε σαν ευκαιρία για να καταφέρει να ξεμοναχιάσει τη Ζαμπέτα. Η απιστία του Δημήτρη είναι το κοινό μυστικό όλων. Εκτός από τη Νανά που απολαμβάνει τις βόλτες με το αυτοκίνητο. Το νέο διπλό επεισόδιο της σειρά της ΕΡΤ1 «Τα καλύτερά μας χρόνια» έχει εξελίξεις για τους πρωταγωνιστές κι αναμνήσεις για τους τηλεθεατές.
Είναι καλοκαίρι κι όλος ο κόσμος ασχολείται με το Σκάιλαμπ που κινδυνεύει να πέσει, εκτός από τον Δημήτρη που ο μόνος του φόβος είναι μην πάρει είδηση η Νανά πως την απατά. Η οποία κάνει τα παράπονά της στη Μαίρη για τη ζωή της και την άρνηση του Δημήτρη να της πάρει καινούριο αυτοκίνητο κι όχι μεταχειρισμένο.
Ο Δημήτρης προσπαθεί να ξεκόψει από τη Γιώτα γιατί καταλαβαίνει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Αλλά το μόνο που καταφέρνει τελικά είναι να μάθει κι άλλος για την απιστία του. Παράλληλα, ο Λούης που πάντα ψάχνει τρόπο να ξεμοναχιάσει τη Ζαμπέτα, παρασύρει τον Άγγελο να οργανώσουν ένα πάρτι, μιας και τα γενέθλια του Άγγελου πλησιάζουν.
O Στέλιος πιέζει τον Άγγελο να μάθει μια τέχνη και να βγει στο μεροκάματο. Και την ίδια ώρα καμαρώνουν την Ελπίδα στον ρόλο της στην τηλεόραση. Η Μυρτώ προσφέρει στον Άγγελο ένα αναπάντεχο δώρο. Και μια επιστροφή φέρνει χαρά στη γειτονιά. Ο κυρ Νίκος επιστρέφει απ’ το χωριό για να ξαναβρεί την οικογένεια και τα λημέρια του. Τελικά το Σκάιλαμπ πέφτει μακριά από του Γκύζη, ενώ το πάρτι γενεθλίων εξελίσσεται για κάποιους μελαγχολικό, για κάποιους άλλους νικητήριο.
Πριν από τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο, η παρέα του Άγγελου βλέπει ξανά και ξανά τη θρυλική ταινία «Γρανίτα από λεμόνι» στο σινέ Στέλλα. Εκεί ο Άγγελος έχει μια περίεργη συνάντηση με τον Μανιά, ο οποίος όπως φαίνεται έχει κάνει σχέδια για το μέλλον της γειτονιάς τους. Το μυστικό για τη σχέση του Δημήτρη με τη Γιώτα βαραίνει τον Άγγελο που νιώθει άσχημα απέναντι στη θεία του. Η Νανά γκαζώνει με το νεοαποκτηθέν αυτοκινητάκι της, αλλά κανείς δεν δέχεται να πάει μαζί της βόλτα. Ο Λεωνίδας Μέρμηγκας ζητάει μια χάρη από τον Στέλιο, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση στην υπηρεσία του.