Media

Σασμός: Ποια θα είναι η απόφαση του Μανόλη για τον Μαθιό

Ο Μανόλης πιέζεται από παντού να αποκαλύψει τι είδε στα κτήματα την ημέρα της δολοφονίας του Στεφανή στον «Σασμό».

Η δολοφονία του Στεφανή σε ένα από τα πρώτα επεισόδια του «Σασμού» είναι η «βόμβα» στα θεμέλια του χωριού που απειλεί, αν εκραγεί, να παρασύρει στην άβυσσο, όχι έναν, όχι δύο, αλλά περισσότερους «αθώους» ήρωες της σειράς.

Ο Μανόλης έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία αυτού που είδε την μοιραία εκείνη ημέρα στα χωράφια και αυτό τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Αν μιλήσει τότε, εκτός από τον Μαθιό, τις συνέπειες θα υποστούν η Βασιλική, ο Νικηφόρος, ο Αστέρης και η Καλλιόπη, άνθρωποι με τον οποίο το συνδέουν πολλά.

Από την άλλη, η σιωπή του στοίχισε τη ζωή του Πετρή -με την απρόκλητη παρέμβαση της Θοδώρας βέβαια- και τώρα του στοιχίζει τον πρώτο του έρωτα. Την Κλαίρη, η οποία δεν μπορεί να σηκώσει μαζί του το βάρος της σιωπής και τον εγκαταλείπει.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Φραγκιαδάκη. Ο Μανόλης νιώθει την ανάσα του αστυνόμου στο σβέρκο του και ξέρει πως θα χρειαστεί όλη την δύναμη που κρύβει μέσα του για να μην «σπάσει» μπροστά στο ερευνητικό βλέμμα του.

Η ομολογία του «Αμερικάνου» έβαλε προσωρινά στον πάγο τις αγωνίες του Μανόλη. Την εξέλαβε ως θεία παρέμβαση και υποχώρησε στην απόφασή του να ομολογήσει. Άλλωστε, ποιος θα πίστευε τον ονειροπόλο γιο του καφετζή όταν υπήρχε η έγγραφή ομολογία ενός σκληρού κακοποιού που ανέλαβε την ευθύνη του φονικού.

Όμως πλέον η ομολογία του «Αμερικάνου» είναι ανίσχυρη. Την ανακάλεσε μερικά δευτερόλεπτα πριν ξεψυχήσει δίνοντας έτσι το ελεύθερο στον Αντώνη να ανοίξει ξανά το φάκελο.

Ο αστυνόμος γνωρίζει ότι ο Μανόλης έχει το «κλειδί» για την αποκάλυψη της ταυτότητας του πραγματικού δολοφόνου που, όπως πιστεύει, δεν είναι άλλος από τον Μαθιό. Και η αποκάλυψη της σχέσης του μεγαλύτερου γιου της Καλλιόπης με τη Βασιλική βοηθάει τις έρευνές του.

Αλλά και ο Μαθιός έχει λόγους να υποψιάζεται πως ο Μανόλης ξέρει την αλήθεια. Η αγωνία του αν ο γιός του Παντελής θα κρατήσει το στόμα του κλειστό τον κατατρώει και κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει σαν άνδρας προς άνδρα.

Τί θα του πει; Και το κυριότερα, τι θα του απαντήσει ο Μανόλης που θα πρέπει επιτέλους να πάρει μια οριστική απόφαση. Θα καταδώσει τον Μαθιό ή θα του υποσχεθεί πως το μυστικό τους είναι ασφαλές μαζί του;

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την παραγωγή της εκπομπής, ο Μανόλης, ο οποίος στο παρελθόν έφτασε ένα βήμα από το γραφείο του Φραγκιαδάκη, θα αποφασίσει ότι ο Μαθιός, η Βασιλική και ο Νικηφόρος αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένοι. Άλλωστε, ο εσωστρεφής και αθόρυβος φίλος του Νικηφόρου γνωρίζει, σε αντίθεση με τον κολλητό του, πως ο Στεφανής μόνο καλός σύζυγος δεν υπήρξε για τη Βασιλική.

Δείτε το trailer του σημερινού επεισοδίου:

https://www.instagram.com/tv/Cd8_SqPlxkV/

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τέξας: «Είμαι έτοιμος» είχε πει σε γνωστή του ο μακελάρης λίγο πριν σκοτώσει 19 μαθητές και 2 δασκάλες
ΕΟΦ: Ανάκληση αντηλιακού λόγω ανεπιθύμητων παρενεργειών
Chevron Right