Media

Eurovision 2021: Το πρόγραμμα του Α’ ημιτελικού

Η Eurovision 2021 ξεκινά σήμερα με την προβολή του Α’ ημιτελικού και με 16 χώρες να διαγωνίζονται για να πάρουν τα πολυπόθητα δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Σαββάτου.

Η Eurovision 2021 υποδέχεται σήμερα το τηλεοπτικό κοινό με το σύνθημα «Open up» στο Rotterdam Ahoy με μέλη από τις 39 φετινές αποστολές, καθώς αρχίζει ο Α’ ημιτελικός που δίνει δέκα εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του Σαββάτου.

Σήμερα 16 χώρες διαγωνίζονται στο Ahoy Arena, μπροστά σε περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων και θεατών, καθώς είναι σε ισχύ αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό.

Δείτε ΕΔΩ την εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού. 

Στον τελικό η Κύπρος και η Έλενα Τσαγκρινού – Οι άλλες 9 χώρες που προκρίθηκαν

Κεντρικοί παρουσιαστές του διαγωνισμού είναι η Edsilia Rombley, η Chantal Janzen, ο Jan Smit και η NikkieTutorials, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μοναδικές ερμηνείες που θα καθηλώσουν.

Μάλιστα, κατά την έναρξη της βραδιάς, ο νικητής του διαγωνισμού του 2019, Duncan Laurence θα ερμηνεύσει το «Feel something».

Επίσης, το διάλειμμα του πρώτου ημιτελικού, κατά τη διάρκεια του οποίου δίνεται χρόνος στους τηλεθεατές να ψηφίσουν, θα το αναλάβουν οι Davina Michelle και Thekla Reuten, οι οποίες θα παρουσιάσουν το «The Power of Water».

Σημειώνεται, ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί όπως κάθε χρόνο κατά 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting και SMS ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών.

Ακόμη, σε αυτό το σημείο οι βαθμολογίες των επιτροπών έχουν ήδη συγκεντρωθεί μιας και τα μέλη τους έχουν ήδη ψηφίσει παρακολουθώντας τη χθεσινή γενική πρόβα του ημιτελικού.

Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου στον αποψινό ημιτελικό έχουν οι χώρες του τελικού Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Ακολουθούν 16 διαγωνιζόμενες χώρες στον Α’ Ημιτελικό κατά σειρά εμφάνισης:

  • Λιθουανία: Discoteque
  • Σλοβενία: Amen
  • Ρωσία: Russian Woman
  • Σουηδία: Voices
  • Αυστραλία: Technicolour
  • Βόρεια Μακεδονία: Here I Stand
  • Ιρλανδία: Maps
  • Κύπρος: El Diablo
  • Νορβηγία: Fallen Angel
  • Κροατία: Tick – Tock
  • Βέλγιο: The Wrong Place
  • Ισραήλ: Set Me Free
  • Ρουμανία: Amnesia
  • Αζερμπαϊτζάν: Mata Hari
  • Ουκρανία: Shum
  • Μάλτα: Je Me Casse
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Απόλλων Σμύρνης: Με πολλές απουσίες στα Γιάννενα για τον εξ αναβολής αγώνα
Johnson & Johnson: Γιατί αποσύρεται από την ηπειρωτική Ελλάδα
Chevron Right