Τα νέα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς» θα προβληθούν στο Mega από την Κυριακή 14 έως την Παρασκευή 19/1 στις 21:00 με πολλές εξελίξεις και την εισβολή του Απόστολου Γκλέτσου στον ρόλο του Τζον Μακρίδη.
Όπως θα δουν οι τηλεθεατές ο Τζον Μακρίδης φτάνει στην Αρεόπολη και θα αναστατώσει την Αθηνά από την πρώτη τους γνωριμία. Ο γάμος του Ισίδωρου και της Αμαλίας πλησιάζει στο τέλος του. Ενώ αναμένεται σοκ από την αποκάλυψη της σχέσης του Χρήστου και της Αριάδνης. Ο Στάθης θα βρεθεί απέναντι στις πράξεις της κόρης του, ενώ ο Λυκούργος θα αναλάβει τον Χρήστο.
Στο επεισόδιο της Κυριακής 14/1 ο Ισίδωρος αναχωρεί για το Λονδίνο αφήνοντας την Αμαλία μόνη της στις γιορτές. Η Αρετή και ο Τάσος είναι κι επίσημα μαζί, τη στιγμή που η Βασιλική χωρίζει με τον Φίλιππο κι επιστρέφει στο σπίτι της μητέρας της με το μωρό.
Ο Λυκούργος και η Χάιδω προσπαθούν να συνετίσουν τον Φίλιππο, αλλά εκείνος είναι αμετάπιστος. Ο Στάθης συνειδητοποιεί ότι η Αριάδνη δεν είναι ερωτευμένη με τον Ορέστη και ψάχνει να βρει ποιος είναι ο άντρας που έχει μπει στη ζωή της. Η Θεοδώρα προχωράει με την έκτρωση και η Μαργαρίτα στέκεται στο πλευρό της. Θυμωμένη από τις εξελίξεις, η Θεοδώρα πιάνει την Ειρήνη και της εξομολογείται πως ο Παρασκευάς τις κορόιδευε και τις δύο.
Μετά από δύο εβδομάδες η Άννα κερδίζει 50.000 ευρώ στο λαχείο και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Ο Τζον Μακρίδης φτάνει στη Μάνη και θαμπώνεται μόλις γνωρίζει την Αθηνά.
Δείτε το τρέιλερ:
Στο επεισόδιο της Δευτέρας 15/1 ο Παρασκευάς περνάει δύσκολες ώρες μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για την παράλληλη σχέση που διατηρούσε. Ο Φίλιππος δεν πείθεται να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να γυρίσει πίσω η Βασιλική αλλά κι εκείνη αρνείται να δεχτεί την Αριάδνη με το ζόρι. Η Αθηνά ξεναγεί τον Τζον στον ελαιώνα και η Μαργαρίτα παρατηρεί ότι καλοκοιτάζει την Αθηνά.
Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη πιέζουν τον Χρήστο να τους μιλήσει για το ερωτικό του μπλέξιμο, αλλά εκείνος το αποφεύγει. Την ίδια ώρα, ο Στάθης και η Ιουλία υποψιάζονται πως η Αριάδνη έχει σχέση με κάποιον παντρεμένο. Ο Δημοσθένης ζητάει συγγνώμη από την Ασπασία και την παρακαλάει να γυρίσει στο σπίτι, αλλά αυτή είναι ανένδοτη. Η Αμαλία κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ισίδωρου, αλλά εκείνος έχει αποφασίσει να κρατήσει αποστάσεις.
Στο επεισόδιο της Τρίτης 16/1 η Αμαλία, τρομερά αναστατωμένη από τη συμπεριφορά του Ισίδωρου παρακαλεί την Ιουλία να μεσολαβήσει για να κατευνάσει τον θυμό του. Η κατάσταση ανάμεσα στον Φίλιππο και τη Βασιλική όλο και χειροτερεύει. Ο Φίλιππος συναντά τυχαία την Αριάδνη και της αποκαλύπτει ότι χώρισε με τη Βασιλική. Αργότερα, η Αριάδνη ρωτά τον Στάθη γι΄αυτό κι εκείνος της λέει ότι χώρισαν εξαιτίας της.
Η Ιουλία ανοίγει την καρδιά της στον Στάθη για όσα πέρασε τα χρόνια που έζησαν χωριστά και για πρώτη φορά αυτός καταλαβαίνει σε βάθος την ψυχολογία της. Ο αστυνόμος Κουράκος με τη Δήμητρα συνεχίζουν να κρατούν κρυφή τη σχέση τους, ενώ παράλληλα ανησυχούν μήπως κάποια μετάθεση τους χωρίσει. Ο Δημοσθένης βάζει την Ειρήνη να πιέσει την Ασπασία για να γυρίσει πίσω στο σπίτι. Η Ιουλία και ο Στάθης μαθαίνουν το φύλο του μωρού που περιμένουν.
Στο επεισόδιο της Τετάρτης 17/1 η Ιουλία ανακοινώνει στην οικογένεια ότι περιμένει αγόρι και ότι αποφάσισαν με τον Στάθη να του δώσουν το όνομα του Ιάκωβου. Η Αριάδνη ζητά από τη Βασιλική να μην διαλύσει τον γάμο της για εκείνη, αλλά η Βασιλική της εξηγεί πως αυτό δεν την αφορά. Ο Δημοσθένης συνειδητοποιεί πως η ιστορία με την Ξένια ήταν τεράστιο λάθος.
Ο Πότης μαθαίνει πως ο Τάσος λέει ψέματα στην Αρετή και το εξομολογείται στον Στάθη. Ο Λυκούργος φοβάται ότι ο γάμος του Χρήστου δεν θα στεριώσει και μοιράζεται την ανησυχία του με τη Χάιδω. Η τυπική συμπεριφορά τού Ισίδωρου προς την Αμαλία την οδηγεί στα άκρα. Η Αιμιλία παίρνει το επίθετο του Κωνσταντίνου κι εκείνος πλέει σε πελάγη ευτυχίας.
Στο επεισόδιο της Πέμπτης 18/1 η Ιουλία ξεκαθαρίζει στην Αμαλία ότι ο Ισίδωρος δεν υποχωρεί στους εκβιασμούς, ενώ ο Λυκούργος προσπαθεί για μία ακόμη φορά να πείσει τον Φίλιππο να υποχωρήσει ώστε να μη διαλυθεί ο γάμος του με τη Βασιλική. Ο Ισίδωρος, ο Μάνος, η Αθηνά και η Μαργαρίτα κάνουν σύσκεψη με τον Τζον Μακρίδη και αποφασίζουν τους όρους και το πλάνο της συνεργασίας τους.
Η Ειρήνη ανακοινώνει στη Θεοδώρα ότι θέλει να δώσει μία ευκαιρία στον Παρασκευά κι ότι θα συνεχίσει τη σχέση της μαζί του. Ο Φίλιππος βλέπει στον δρόμο τη Βασιλική με τον Μιλτιάδη κι αμέσως το μυαλό του πηγαίνει στο χειρότερο σενάριο. Ο Στάθης απαγορεύει στην Ιουλία να πάει στην Κηφισιά και να μείνει μόνη της.
Ο Παρασκευάς ενισχύει τη ζήλια του Φίλιππου μήπως και τον ωθήσει να τα ξαναβρεί με τη Βασιλική, αλλά η προσπάθειά του πέφτει στο κενό στο επεισόδιο της Παρασκευής 19/1. Ο Στάθης συναινεί με την μετακόμιση της Ιουλίας στην Αθήνα, με την προϋπόθεση ότι θα προσέχει και θα προσλάβει εσωτερική γυναίκα.
Ο Ισίδωρος εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Αμαλία, ενώ εκείνη νιώθει να διαλύεται από την αναμονή και ζητά τη βοήθεια του Μάνου και της Μαρίνας. Ο Τζον πολιορκεί ερωτικά την Αθηνά και οι δυο τους αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα.
Ο Χρήστος παλεύει να αποφύγει την Αριάδνη, ενώ ο Αποστόλης τους πετυχαίνει σε τρυφερό τετ-α-τετ. Η Ασπασία συμβουλεύει την Ειρήνη να μην ξαναγυρίσει στον Παρασκευά, ενώ ο Δημοσθένης τρέχει στο πλευρό της Ξένιας που αισθάνεται αιφνίδιους πόνους