Της έχουν τύχει τόσα πολλά και η αλήθεια είναι ότι οι φαν της σειράς «Η Γη της Ελιάς», απορούσαν με την υπομονή αλλά και την αντοχή της. Όμως, ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα λύγιζε η Ασπασία.
Στη Γη της Ελιάς είναι σίγουρα ένα από τα πιο τραγικά πρόσωπα. Η Ασπασία δέχθηκε ένα πάρα πολύ γερό χτύπημα με τον θάνατο του παιδιού της. Ο Κίμωνας ήταν η μεγάλη αδυναμία της και ο θάνατός του την καταρράκωσε. Δεν είναι η Ασπασία που γνωρίσαμε όταν πρωτοεμφανίστηκε στη Μάνη για να ζήσει μόνιμα πλέον με την οικογένειά της.
Μπορεί να ήταν ένας κλειστός τύπος αλλά με τον γιο της στο πλευρό της έδειχνε ότι ήταν ευτυχισμένη, αφού δεν έκρυβε ότι του έτρεφε μεγάλη αδυναμία. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή η Ασπασία συγκλονίστηκε και κατέρρευσε. Και την ώρα που προσπαθούσε πάλι σιγά-σιγά να σταθεί ξανά στα πόδια της, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα.
Ο Δημοσθένης της ζήτησε διαζύγιο φέρνοντας τη γυναίκα του σε πολύ δύσκολη θέση. Για την Ασπασία δεν δείχνει να είναι ο ιδανικός γάμος, αλλά στάθηκε πάντα δίπλα στον σύζυγό της. Και τώρα εκείνος τη διώχνει μακριά με τη συμπεριφορά του.
Τα χτυπήματα απανωτά για την ηρωίδα της σειράς του Mega που στο τέλος δεν θα αντέξει. Θα τη λυγίσουν και τα προβλήματα υγείας που θα την οδηγήσουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Θα νιώσει έναν πολύ έντονο πόνο και θα καταρρεύσει.
Στο νοσοκομείο οι γιατροί πέφτουν πάνω της και ξεκινούν τις εξετάσεις για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι θα πρέπει να περάσει και μάλιστα άμεσα την πόρτα του χειρουργείου, αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη χολή της.
Από τους πρώτους που θα τρέξουν στο νοσοκομείο για να σταθούν στο πλευρό της θα είναι και ο Δημοσθένης. Πώς θα εξελιχθεί η πορεία της υγείας της και πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το περιστατικό την σχέση της με τον Δημοσθένη; Μήπως θα καταφέρει να αν σώσει στο τέλος τον γάμο της; Η συνέχεια επί της οθόνης.