Με την πρεμιέρα του Survivor 2024 να είναι σε απόσταση αναπνοής, ο Στάθης Σχίζας έκανε αποκαλύψεις για όσα δεν κατέγραφαν οι κάμερες του ριάλιτι επιβίωσης.
Επίσης ο πρώην νικητής του Survivor 2022, μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στην οικειωθελή αποχώρησή του από το Survivor All Star: «Υπάρχει πολλή παραφιλολογία γύρω από το Survivor, ποιος θα μπει και ποιος όχι. Όμως ξέρουμε ότι είναι το παιχνίδι των ανατροπών. Εγώ δηλαδή θα πρέπει να σκεφτώ πολλά πράγματα για να αποφασίσω να ξαναπάω, θα είναι η τρίτη φορά, εάν συμβεί κάτι τέτοιο», είπε κάνοντας φανερή την πρόταση που έχει δεχτεί από τον Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος τον θέλει πίσω στον Άγιο Δομίνικο.
Συνεχίζοντας, ο Στάθης Σχίζας αναφέρθηκε σε όσα βρήκε διαφορετικά στο Survivor All Star σε σχέση με την πρώτη του συμμετοχή: «Στο πρώτο μπήκες με ανθρώπους που ήταν εκεί για την εμπειρία, οπότε δεν είχαν καταφέρει να εξοικειωθούν. Στο All-Star κάποιοι ξεκίνησαν με πλάνο ήδη πριν μπουν. Ήταν η μέρα με τη νύχτα. Έξω απ’ το παιχνίδι δεν έχω θέμα με κανέναν, κάποιοι μου περνάνε αδιάφοροι. Το παιχνίδι σε πάει μόνο του, γίνονται τόσα πράγματα μέσα που δεν μπορείτε να τα φανταστείτε.
Επειδή έχω δει κι εγώ κάποια επεισόδια στην τηλεόραση, δεν έχει καμία σχέση με το πώς το ζούμε εκεί. Δεν καταγράφεσαι 24 ώρες το 24ωρο, υπάρχουν «νεκρά σημεία», εκεί γίνονται διάφορες συζητήσεις. Το πραγματικό reality είναι off camera, αν τα έδειχναν θα έκανε 80% τηλεθεάση. Off camera είμαστε πιο έντονοι, on camera γινόμαστε πιο πολιτισμένοι.
Έχω δει παίκτη να είναι σε κατάσταση ζεν και μόλις ερχόταν η κάμερα γινόταν παλαβός. Και μετά κλείνει η κάμερα και τελειώνουν όλα», πρόσθεσε ο Στάθης Σχίζας μιλώντας στο Open.