Media

Η γη της ελιάς: Η Αθηνά για δεύτερη φορά στο στόχαστρο του εισαγγελέα Μιχάλη Οικονομέα

Τι θέλει ο εισαγγελέας Μιχάλης Οικονομέας από την Αθηνά στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»;

Η Αθηνά βρίσκεται πλέον στη Μάνη, στην αγκαλιά της οικογένειάς της, όπως βλέπουμε σε όλα τα τελευταία τα επεισόδια της «Γης της ελιάς». Με τον εφιάλτη της φυλακής να ανήκει στο παρελθόν, η χήρα του Ιπποκράτη Βρεττάκου δείχνει να έχει ξεπεράσει τις οποίες πικρίες της για την στάση κάποιων συγγενών της. Οι σχέσεις της με τον Ισίδωρο και τον Μάνο έχουν εξομαλυνθεί και η οικογένεια εμφανίζεται ενωμένη στο πλευρό του γαμπρού της για την προεκλογική εκστρατεία του. Η μοναδική παραφωνία στην εικόνα ενότητας που παρουσιάζουν οι Βρεττάκοι είναι η Μυρτάλη, η οποία έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι με τον Δημοσθένη να της δανείσει τον ποσό που απαιτείται για να πάρει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της οικογενειακής επιχείρησης. Όπως θα δούμε, η ενέργεια αυτή της Μυρτάλης δεν θα της βγει σε καλό. Ο Δημοσθένης θα εκμεταλλευτεί την αφέλεια και την μεγαλομανία της για να βάλει χέρι στην περιουσία των Βρεττάκων, χρησιμοποιώντας την νέα γυναίκα ως Δούρειο Ίππο για την επίτευξη των σκοπών του.

Οι εξελίξεις στην Αρεόπολη στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»

Στην Αρεόπολη η Αθηνά πέφτει με τα μούτρα στις αγροτικές εργασίες. Ειδικά μετά από τη γνωστοποίηση του θανάτου του Ιάκωβου αυτή είναι η μοναδική παρηγοριά της.

Όμως, κάτι απρόοπτο θα αναστατώσει την ηρεμία της ζωής της. Ο Μιχάλης Οικονομέας – τον υποδύεται ο Φοίβος Μαρκιανός-, ο εισαγγελέας που με την άτεγκτη στάση του έβαλε την υπογραφή του στην καταδίκη της, μετακόμισε στην Αρεόπολη. Κι όχι μόνο αυτό. Επιδιώκει με ζήλο την παρέα της, φτάνοντας στο σημείο να παραβρίσκεται στις ίδιες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο εισαγγελέας έχει τους δικούς του λόγους που βρίσκεται στην Μάνη, τους οποίους θα πληροφορηθούμε εν καιρώ. Ανέθεσε στην Εύα την ανακαίνιση του σπιτιού του και αναζητά ερείσματα στην περιοχή. Όμως, η ανάμνηση του δικαστηρίου και της καταδίκης της Αθηνάς, που ανατράπηκε στη συνέχεια βέβαια, κάνουν όλους διστακτικούς.

Για να γίνει δεκτός από την τοπική κοινωνία ο Μιχάλης Οικονομέας χρειάζεται την συγκατάθεση της Αθηνάς. Γι’ αυτό την πολιορκεί επίμονα και της ζητάει να συναντηθούν.

Για την ώρα η Αθηνά του συμπεριφέρεται με παγερή ανωτερότητα. Τι θα συμβεί στη συνέχεια, θα το δούμε.

Δείτε ένα απόσπασμα από το επόμενο επεισόδιο της «Γης της ελιάς»:

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιατί δεν συλλαμβάνουν τον Βαξεβάνη
Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι κοντά σε σχολείο - Δύο τραυματίες
Chevron Right