Πάντα σεμνός και μετρημένος στις κουβέντες του, ο Δημήτρης Πιατάς εμφανίστηκε στο «Love it» για να μιλήσει για την αγάπη του στη δουλειά του αλλά και τη βιοποριστική διάστασή της –«δεν δουλεύω από χόμπι» εξήγησε- καθώς και την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο ίδιος και ολόκληρος ο κλάδος των εργαζόμενων στην Τέχνη και την ψυχαγωγία.
Μιλώντας για την αναζωπύρωση των σειρών μυθοπλασίας στην τηλεόραση, ο ηθοποιός ξεχώρισε τις «Άγριες Μέλισσες» και το «Κόκκινο Ποτάμι» και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Μαρία Κίτσου την οποία, είπε, θα δούμε σε πολλούς τραγικούς ρόλους στην Επίδαυρο. Όπως τον θαυμασμό του εξέφρασε και για τη Μαρία Ναυπλιώτου την οποία είδε πρόσφατα στο «Master Class», καταλήγοντας όμως στο «μελαγχολικό» συμπέρασμα ότι, αν και έχουμε μεγάλα ταλέντα, το μειονέκτημά τους είναι ότι μιλάνε ελληνικά.
Αναφορικά με την κόρη του Ιωάννα Πιατά, που ακολουθεί στα βήματά του, είπε ότι δεν της έχει δώσει καμία συμβουλή για την επαγγελματική της κατεύθυνση, αφού «ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των επιλογών του».