Το έπαθλο του Μεγάλου Τελικού περιμένει την τελευταία μονομαχία και την ανάδειξη του νικητή στη Φάρμα. Με την ολοκλήρωση του ημιτελικού την Τετάρτη 20/12, ο Γιώργος Γιαννούλας αποχαιρέτησε το αγρόκτημα, αλλά μόνο για λίγο, αφού το βράδυ της Πέμπτης θα είναι εκεί για να παρακολουθήσει την απονομή του επάθλου.
Συγκίνησε με το κλαρίνο του κατά την αποχώρησή του, ενώ οι δύο φιναλίστ, Αλέξανδρος Τέλλιος και Γιώργος Γιαννακίδης είχαν μια ευχάριστη έκπληξη από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ειδικότερα ο Γιαννακίδης, αφού οι κόρες και η σύζυγός του, τον έκαναν να κλάψει από τη χαρά του.
Πέρα από ένα πλούσιο τραπέζι, για να γιορτάσουν την πρόκριση τους στον τελικό, ο Αλέξανδρος Τέλλιος και ο Γιώργος Γιαννακίδης, είχαν την ευκαιρία να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, μετά από πολύ καιρό. Για τον Γιώργο Γιαννακίδη, αυτή η μέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του, καθώς η γυναίκα του ανακοίνωσε ότι θα γίνει μπαμπάς για τρίτη φορά.
Η Φάρμα μετρά 52 πλέον επεισόδια και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, ο Μεγάλος Τελικός της είναι γεγονός. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχεται στον αχυρώνα όλους τους παίκτες, που αποχώρησαν από το παιχνίδι, για ένα τελευταίο συμβούλιο. Για κάποιους οι εντάσεις, που προέκυψαν στο παιχνίδι, είναι περασμένα ξεχασμένα, αλλά για κάποιους άλλους δεν είναι εύκολο να τις παραβλέψουν και να πάνε παρακάτω.
Τι γεύση άφησε στους διαγωνιζόμενους το μαγικό ταξίδι της «Φάρμας»; Πως άλλαξε τη ζωή τους η επαφή με τη φύση και τα ζώα; Ποια ήταν η αγαπημένη τους δοκιμασία και τι τους έλειψε περισσότερο από την καθημερινότητα της ζωής τους; Το τελευταίο συμβούλιο της «Φάρμας» είναι γεμάτο αγκαλιές, αναμνήσεις, γέλιο και συγκίνηση.
Οι δύο φιναλίστ, Γιώργος Γιαννακίδης και Αλέξανδρος Τέλλιος, είναι έτοιμοι να αναμετρηθούν! Εφτά θα είναι οι δοκιμασίες και ο νικητής θα κριθεί στις τέσσερις νίκες. Μόνο δύο από αυτές θα είναι δοκιμασίες αχυρώνα και όλες τις άλλες θα τις ανακαλύπτουν μία προς μία.
Ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος αποδεικνύουν έμπρακτα ότι πέρα από αντίπαλοι είναι και φίλοι. Η αθλητική τους παιδεία και ο σεβασμός, που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, προκαλούν τον θαυμασμό όλων. Και οι δύο δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μια τελική μονομαχία γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Μόνο ένας θα αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει το έπαθλο των 50.000€, αλλά η εμπειρία της «Φάρμας» θα παραμείνει ένα μεγάλο δώρο και για τους δύο!