Ο Πάνος Μεταξόπουλος χάραξε την δική του πορεία στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα και πέτυχε σε σχετικά μικρό διάστημα να βγει από τη σκιά του πατέρα του Φώτη Μεταξόπουλου.
Έχοντας πλέον στις πλάτες αρκετές δεκαετίες επιτυχημένης καριέρας ως χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος, ο Πάνος Μεταξόπουλος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για το «δύσκολο» ξεκίνημά του στον χορό και τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε στην Ελλάδα ως χορευτής.
«Είμαι από τη γενιά που τα παιδιά επηρεάζονταν πολύ από τους γονείς τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αγόρι που δεν θέλει να μοιάσει στον μπαμπά του. Έτσι ξεκίνησα με τον χορό.
Ξεκίνησα μεγάλος – 17 χρονών. Όταν ήμουν 5 χρονών χώρισαν ο μπαμπάς μου με τη μαμά μου. Μέχρι τότε ήμουν ένα παιδάκι που όλο χόρευε. Όταν χώρισε ο μπαμπάς με τη μαμά άρχισα αυτό το πράγμα να μην το βγάζω προς τα έξω έως αντίδραση.
Έρχεται η μανούλα μου μια μέρα και μου λέει “ξεκίνησα σε μια σχολή μακιγιάζ. Έχουν και τμήματα χορού, μήπως θα ήθελες να πας;” Και πήγα και ξεκίνησα μαθήματα. Ιστορική ημέρα. Δεν μπορώ να σου πω πως ένιωθα» είπε για τα πρώτα του βήματα στον χορό.
Όμως οι δυσκολίες παραμόνευαν σε κάθε του βήμα στην Ελλάδα.
«Η αντιμετώπιση των υπολοίπων και τότε και τώρα δεν είναι η καλύτερη απέναντι σε έναν χορευτή. Όταν γύρισα από το Λουξεμβούργο και θυμάμαι φορούσα τότε ένα σκουλαρίκι ήταν κάτι βαρύμαγκες που ήταν “α, ήρθε το αγοράκι, τρύπησε το αυτί και κάτι συνέβη”. Πολλά τέτοια περιστατικά σε πολλά επίπεδα» είπε και θυμήθηκε ένα συγκεκριμένο περιστατικό από τη στρατιωτική του θητεία.
«Η παρτενέρ του πατέρα μου ήταν η Νάντια Φοντάνα. Οπότε πολλοί στο στρατό με φώναζαν επίτηδες “Φοντάνα”. Και καλά υποτιμητικό».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Στη φωτογραφία ο Πάνος Μεταξόπουλος μαζί με τον πατέρα του, Φώτη Μεταξόπουλο, σε τιμητική εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ.