Στο σημερινό διπλό επεισόδιο της «Γης της ελιάς» η Μυρτάλη κάνει μια επίσκεψη στο μαγαζί της Αρετής, γνωρίζοντας ότι εκείνη θα λείπει, αφού έχει καιρό ακόμα μπροστά της μέχρι να μπορέσει να πατήσει μόνη της στα πόδια της. Σκοπός της είναι να συναντήσει τη Βασιλική, χωρίς την παρουσία τρίτων, και να επιβεβαιώσει τις υποψίες της ότι κάτι τρέχει ανάμεσα σε εκείνη και στον γιο της Χάιδως.
Αρχικά η Βασιλική αρνείται τις «κατηγορίες» της Μυρτάλης, η οποία ωστόσο είναι σίγουρη ότι δεν κάνει λάθος το ένστικτό της. Όμως, η ψυχολογική πίεση που αισθάνεται και η μοναξιά -δεν έχει κανέναν εκτός του Φίλιππου για να εξομολογηθεί τις ανησυχίες της- την κάνουν να υποχωρήσει και να πει την αλήθεια.
Η Μυρτάλη, όπως είναι φυσικό, ταράζεται -κυρίως για την αντίδραση του Στέφανου όταν θα μάθει την αλήθεια. Υπόσχεται όμως να κρατήσει το μυστικό της Βασιλικής, όσο είναι ανάγκη.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα: